RTÜK, savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adalet Sarayı’nda 2 DHKP-C’li tarafından rehin alındığı ve polisin yaptığı operasyonda eylemciler ile savcının hayatını kaybettiği eyleme ilgili yayın yapan 20’ye yakın kanala ceza verdi. Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C’liler tarafından rehin alındığı saatlerde olaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirilmişti.

Gazete Kritik’in haberine göre, RTÜK ilgili yayın yasağını deldiği gerekçesiyle 20’ye yayın kanala oy çokluğu ile ceza verdi. RTÜK, bu kanalların geçen ayki reklam gelirlerinin yüzde ikisine el koyma kararı aldı. Karara CHP kontejanından seçilen Ali Öztunç, Süleyman Demirkan ve HDP kontenjanından seçilen  Ersin Öngel muhalefet etti.

‘MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE’   

RTÜK Üyesi Ali Öztunç konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “Türkiye’de medyayı özgür kılmak gerekiyor. Dünyanın her yerinde medya özgürlüğü ile bilinir. Bu ceza medya özgürlüğüne bir darbedir. İktidar bu cezalarla vatandaşın haber almasını engellemek istiyor. RTÜK içindeki tek televizyoncu olan benim. Ben bu cezaya muhalif oldum. Buradaki temel  sorun iktidarın mantığıdır” dedi. (Sendika.Org)