Merkezi Paris'te olan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) tarafından Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" yaptığı için tutuklanan Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci- yazar Ahmet Nesin için imza kampanyası başlattı.

İnternet üzerinden başlatılan imza kampanyasının metninde, Önderoğlu, Fincancı ve Nesin'in sadece Özgür Gündem'le dayanışma içerisinde olmalarının dahi suç olarak görüldüğü vurgulandı.

Erol Önderoğlu'nun 1996 yılından bu yana RSF'in Türkiye'deki temsilcisi olduğu belirtilen çağrı metninde, Özgür Gündem'de 18 Mayıs 2016'da yayınlanan üç haber nedeniyle takibata uğradığı hatırlatıldı. Önderoğlu'nun 20 yıldan bu yana baskılara maruz kalan gazetecileri savunmaya çalıştığı belirtilen metinde, tutuklamaların tüm bir meslek grubunu baskı altına alma ve sindirmek anlamına geldiğinin altı çizildi.

Çağrı metninde son olarak, "Türk otoritelerinden acilen ve koşulsuz olarak meslektaşlarımız Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin ve Şebnem Korur Fincancı'yı serbest bırakmalarını istiyoruz. Onlarla birlikte Özgür Gündem'le dayanışma kampanyasına katılan 34 diğer katılımcıya yönelik tüm takibatlar da derhal son bulmalıdır" denildi.

İmza kampanyasına şuradan ulaşabilirsiniz: https://rsf.org/fr/freeerol-liberez-erol-onderoglu-representant-de-rsf-en-turquie