Dicle Haber Ajansı Van muhabiri Metin Kaplan'ın, haber takibinden dönerken özel harekat polisleri tarafından durdurularak darp edildiği ve tutuklama tehdidine maruz kaldığı bildirildi.

DİHA'nın haberine göre Van muhabiri Metin Kaplan, Serhat Mahallesi'nde haber takibinden dönerken Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü önünde zırhlı aracın içinde bekleyen özel harekat polisleri tarafından durduruldu.

Kaplan'a küfür ve hakaretler yağdıran polis, çantasını zorla alarak fotoğraf makinesinde bulunan fotoğraflara ve notlarına baktı. Gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen polislerin koluna girdiğini ve başını zırhlı araca vurduğunu anlatan Kaplan, yaşadıklarına ilişkin şunları söyledi: "Telefonla konuştuğum esnada beni yanına çağırdı. Telefonu kapatmaya çalışırken kafamdan tutarak akrebe vurdu. Ona engel olmaya çalıştım. İki polis beni zırhlı araca çarptı. Diğeri fotoğraf makinemi aldı. 'Siz bizim iyi fotoğraflarımızı iyi çekiyorsunuz. Bizi seviyorsunuz' dedi. Sonra aramayı bıraktı. 'Bunu yapmanıza gerek yoktu', dedim. 'Saygısızlık yapma. Ben 29 senedir polislik yapıyorum' dedi"

Polisin, gazeteci olduğunu bilmesine rağmen, "Çantalar molotof taşıyor. Onun için seni çağırdım" dediğini belirten Kaplan, yöntemin bu olmaması gerektiğini söylemesi üzerine polisin bir kez daha hakaret ve küfür etmeye devam ettiğini aktardı.

"SENİ ALIRIMİÇERİ, YATARSIN BİRKAÇ AY"

Polisin, "Seni alırım içeri. Yatarsın birkaç ay aklın başına gelir" dediğini belirten Kaplan, polislerin sürekli hakaret ettiğine dikkat çekti. Kimlik ve basın kartına el koyan polisler, GBT işlemlerinin ardından serbest bıraktı. (ANF)