Diyarbakır'dan Şırnak'a giden DİHA muhabirleri Dicle Müftüoğlu ve Mehmet Zeki Çiçek trafik kazası geçirdi. Müftüoğlu'nun ağır yaralandığı kaza, sivil polislere ait bir aracın sıkıştırması nedeniyle meydana geldi.

 

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 5 kişinin tecavüzüne maruz kalan H.Ö ile ilgili Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davayı takip etmek üzere Diyarbakır'dan Şırnak'a giden Dicle Haber Ajansı muhabirleri Dicle Mütüoğlu ve Mehmet Zeki Çiçek trafik kazası geçirdi. Muhabirlere ait araç, Şırnak Devlet Hastanesi önünden sivil polislere ait olduğu belirtilen bir araç tarafından sıkıştırması sonucu şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kazada Çiçek kol ve bacağından hafif şekilde yaralanırken, Müftüoğlu ise boyun kemiğinin kırılması sonucu ağır yaralandı.

 

Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Müftüoğlu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve müşahede altında tutulduğu bildirildi. Ameliyat olması beklenen Müftüoğlu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

 

Kazaya ilişkin bilgi veren Mehmet Zeki Çiçek, saat 11.00 sularında Şırnak'a girdiklerini ve Şırnak Devlet Hastanesi önünde bulunan yoldan ilerlerken, sivil polislere ait camları filmle kapalı siyah renkli 'Fort Kornet' marka bir aracın üzerlerine direksiyon kırdığını söyledi. Çiçek yaşananları şöyle aktardı: "Bir anda solumuzdaki sokağa doğru üzerimize kırdı. Biz de çarpmaması için manevra yaparken şarampole yuvarlandık. Daha sonra araçtan indim. O sırada siyah renkli Kornet marka araçtan biri indi. Belinde silah vardı. Silah bariz şekilde görünüyordu. Elinde telsiz vardı. Aşağıya iner inmez bağırdı; 'Sen ne yapıyorsun' dedi. Ben de 'Sen ne yapıyorsun' dedim. Tabi bu sırada araçta yaralı olan arkadaşım ile ilgilendim. Daha sonra araçtan biri daha indi. Hastanenin önünde olmamıza rağmen ambulans geç geldi. Ben de sinirlendim; 'Neden ambulans çağırmıyorsunuz' diye bağırdım. Onlarda 'Ben polisim, sağlık görevlisi değilim' diye karşılık verdi. O anda telsizden anons geçiyordu. 'Trafik kazası farklı bir şey yok' diye. Ambulans gelmeden de olay yerinden uzaklaştılar."

 

MÜFTÜOĞLU AMELİYAT OLACAK

Kazada ağır yaralanan Dicle Müftüoğlu, Şırnak'taki ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi (D.Ü) Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'na sevk edildi. Ambulans ile yola çıkarılan Müftüoğlu'nun boynunda ağır zedelenme olduğu ve bu nedenle ameliyat edileceği kaydedildi. (ETHA/Yurt)