Bugün TV’de "Yakın Tarihimizle Yüzleşme" programını hazırlayıp sunmaya başladığı için kendisine 'cemaatçi' denilen ve 'havuz' medyası tarafından 'Paralelci oldu' denilerek hedef gösterilen Pelin Batu, Bugün TV'de olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Batu, "Gerçekten işimi özgürce, sansürlenmeden yapacağım bir yer olarak baktım. Çünkü günümüzde pek böyle kanal kalmadı," dedi.

Zaman'dan Reyhan Gül'e konuşan Pelin Batu'nun konuya ilişkin sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Son süreçte de farklı çevreler tarafından üzerinize çok fazla gelindi. Cemaate angaje oldu yorumları en sık duyduklarımızdan.

Ölüm tehtidi bile aldım. Sosyal medya çok kirlendi. Neredeyse her gün geber diyenler, Ermeni tohumu diyenler var. Bir ırkı küfür gibi kullanıyorlar. Cemaat meselesinde de öyle. Ben Bugün TV'den teklif aldığımda bana teklifi yapan yıllar öncesinden CNN Türk'teki program müdürüm, sonra Haber Türk'te birlikte çalıştığım bir isimdi. Teklif ondan gelince de a kanalı b kanalı diye bakmadım. Gerçekten işimi özgürce, sansürlenmeden yapacağım bir yer olarak baktım. Çünkü günümüzde pek böyle kanal kalmadı. Daha önce yazdığım gazetede bile şu paragrafı çıkarsan olmaz mı gibi söylemler söz konusu oluyordu.

Milliyet'ten ayrılışınız da bu yüzdendi değil mi?

Evet. Ve bu bence gazetecilik mesleğine yapılan bir hakaretti. Benim karakterimde biri de sadece yerini korumak için eğilip bükülmezdi. Karakter değiştirecek biri değilim. O yüzden işimi nerede yapabilirim diye bakıyorum. Bugün TV'de program yapalı neredeyse bir sene oldu. Çok dürüstçe söylüyorum şimdiye kadar ne bir konuğuma, ne konuma, ne sorularıma müdahale oldu. Bu, bu dönemde gazetecilik yapan biri için büyük lüks.