Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla gazeteci, yazar ve aydınların başlatmış olduğu "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek veren Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Gazeteci Ahmet Nesin'in tutuklanmasına ilişkin Özgür Gündem gazetesi haber koordinatörü Ahmet Birsin açıklama yaptı. 

Özgür Gündem gazetesi haber koordinatörü Ahmet Birsin, demokratik çevrelerin kendileri ile birlikte ve dayanışma içerisinde oldukları için tutuklandığını beliterek, alınan kararın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını ifade etti. Böylesi baskı ve korku döneminin yaşandığı bir dönemde bu kapmayanın organize edilmesi ve katılımı önemsediklerini ifade eden Birsin, "Yapılan tutuklamalar ile diğer kesimlere mesaj verilmek isteniyor. Korkuyu hakim kılmak istiyorlar. Her türlü zorluklara rağmen bizim ile dayanışma içerisinde olan kişileri ve bu kampanyayı çok önemsiyoruz" mesajını verdi. 

'KENDİ ÖZGÜRLÜKLERİ OLARAK GÖRÜYORLAR'

Kampanyaya destek verenlerin aldıkları görevi kendi özgürlükleri olarak gördüğünü söyleyen Birsin, nöbetçi genel yayın yönetmenlerin gazetelerine yönelik hak ihlalini ve baskıyı gördükleri için dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. Birsin, "Yapılan tutuklamalar ile herkesi ses çıkaramaz hale getirmeye çalışıyorlar" diye konuştu. 

'GÜNDEM’İ SAVUNMAK ÖZGÜRLÜKLERİ SAVUNMAKTIR'

Her şeye rağmen Özgür Gündem'in doğruları yazdığını ve bu yüzden hedef haline geldiğini belirten Birsin, "Unutulmasın ki Özgür Gündem gazetesini savunmak ve onunla dayanışma içinde olmak insan haklarını, demokrasiyi, barışı ve özgürlükleri savunmak anlamına geliyor" dedi.

Kaynak: DİHA