Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ana davasına dair polisler tarafından fezleke hazırlandı. 

174 sayfalık fezlekede, PKK ve KCK’nin kuruluşundan günümüzde tüm konferans ve toplantı raporlarına yer verilerek gazete, “KCK Basın Komitesi” ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı ileri sürüldü. 

Fezlekede, Azadiya Welat gazetesi, Özgür Gündem gazetesi, Dicle Haber Ajansı (DİHA), Yüksekova Haber, Gün Radyo, Heviya Jine ve Özgür Halk Dergisi “KCK Basın Komitesi”nin “Türkiye-Kuzey Sahası”nın yayın organları olarak gösterildi.
 
Yine fezlekede Özgür Gündem Gazetesi için yapılan değerlendirmede “örgüt tarafından legal olarak yayınlanan ilk gazete” ifadesinin yer alması dikkat çekti. Fezlekede, kronolojik yapılan tarihi sıralamada, gazetenin internet sitesinde yer alan haberlere yer verildi. 

Fezlekeye konulan haber görsellerinde KCK yetkililerin yaptığı haberler, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yapılan haberler, HPG’lilerin cenaze törenleri, Rojava ile ilgili yapılan haberler, kitap tanıtım haberleri, festivallerin engellenmesi haberleri, yargı haberleri gibi onlarca habere yer verildi. Fezlekede KHK ile kapatılan DİHA için de skandal değerlendirmeler yapıldı. 

“Örgütün amaçları doğrultusunda yurt içerisinde 4 Nisan 2002’de Dicle Haber Ajansı (DİHA) kurulmuş, örgütün yayın organlarının ihtiyaç duyulduğu Türkiye ve Irak’ın kuzeyi ile alakalı haberlerde ana haber kaynağı olarak kullanmaya başlanmıştır” değerlendirilmesi yapıldı.

KAYNAK: Özgürlükçü Demokrasi