"KCK operasyonu" adı altında sabah saatlerinde yapılan baskınlardan Özgür Gündem Gazetesi de nasibini aldı. Daha önce birçok çalışanı gözaltına alınan, tutuklanan, öldürülen ve Çiller döneminde bombalanan gazetenin Beyoğlu'nda bulunan merkez bürosundaki polis araması sona erdi. Polis kapıyı kırarak girdiği büroda, 8 saat arama yaptı.

 

"KCK operasyonu" adı altında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin, Özgür Gündem Gazetesi'nin Beyoğlu Mis Sokak'da bulunan merkez bürosundaki araması sona erdi. Polis aramanın ardından torbalarla evrak ve bilgisayar hard disklerine el koydu. Öte yandan bürodaki her malzemeden parmak izi alınması dikkat çekti.

 

Özgür Gündem Gazetesi, merkez bürosunun basılması, bilgisayarlara el konulması ve yazarları Av. Ayşe Batumlu ile Cengiz Kapmaz'ın gözaltına alınmasına tepki göstererek, hiçbir baskının kendilerini yollarından döndüremeyeceğini söyledi.

 

Yazılı bir açıklama yapan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Kurulu, avukatlar, siyasetçiler ve medyaya yönelik yapılan baskınlara tepki gösterdi. Gündem gazetesinin bu tür baskınlara alışkın olduğu kaydedilen açıklamada, "Hükümetin 'değişen, demokratikleşen ve büyüyen Türkiye' diye sahte böbürlenmelerinin altında, Kürt siyasetçilerine, aydınlarına gazetecilerine ve onların dostlarına yönelik tarihte az rastlanan bir siyasi soykırım operasyonu yürütülüyor" denildi.

 

Yazılı açıklamada, "Bizim düsturumuz gerçeklerdir. Kan ve gözyaşlarıyla sulanmış bu topraklarda, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesi verenlere yönelik hiçbir kalıba sığmayan baskılar devam ettiği sürece, zalimlerin karşısında direnmeye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, gerçekleri ifşa etmek için üzerimize düşeni yapmaktan milim bile imtina etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz" denildi.

 

Açıklamada son olarak, yapılan operasyonlara karşı, gazete dostlarının, okurlarının yanı sıra basın ve düşünce özgürlüğünden yana olan herkes dayanışmaya davet edildi.

 

Ayrıca aylık siyasi dergiler Demokratik Modernite ve Dipnot'un da bürolarında arama yapıldı.