Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan gazetecilere toplam 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi.  

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan gazeteci Ayşe Düzkan, Hüseyin Aykol, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Bektaş ve Ragıp Duran’ın yargılandığı davanın duruşmasında karar çıktı. 

Duruşmaya gazeteciler katılmazken, avukatlar hazır bulundu. Duruşmada avukatlar söz alarak, dosyanın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava ile birleştirilerek, yeniden hukuki değerlendirilme yapılmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini reddetti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gazeteci Hüseyin Aykol'a "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 3 yıl 9 ay, Hüseyin Bektaş, Mehmet Ali Çelebi, Ayşe Düzkan ve Ragıp Duran'a ise birer yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. 

Mahkeme, Aykol'un cezasını "basın yayın yolu ile işlenmesi" ve "zincirleme" olması gerekçesi ile artırdı. Mahkeme verdiği cezalarda ertelemeye gitmedi. 

Avukatların savunma için süre talep etmesine rağmen mahkeme heyeti, süre vermedi. Dava kapsamında bir kısım gazeteciler savunma yapmamasına rağmen ceza verilmiş oldu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı