Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan “nöbetçi genel yayın yönetmeni” kampanyasına katılan gazetecilerin yargılandığı dava, duruşmaya katılmayan sanıkların ifadesi alınmak üzere erteledi. 

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan gazetecilerin yargılanmasına bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde devam edildi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına Evrensel gazetesi yazarı İhsan Çaralan, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazeteciler Celal Başlangıç, Ertuğrul Mavioğlu, Fehim Işık, Öncü Akgül, Ömer Ağın ile Celalettin Can'ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, gazeteciler Celal Başlangıç ve Fehim Işık katılmadı. 

Duruşmada ilk olarak Yüksel Oğuz isimli yurttaş savunma yaptı. Oğuz, Özgür Gündem gazetesinde misafir köşe de yazdığı, "Hakikatin adı Haki Karer" isimli yazı kapsamında yargılandı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Oğuz, "Böyle bir yazı yazmadım. İsmim nasıl oraya yazıldığını bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. 

Ardından mahkeme heyeti tarafından mütalaa için söz verilen iddia makamı aynı dosya kapsamında yargılanan gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın dosyasının 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Özgür Gündem Ana Davası ile birleştirilmesini talep etti. 

Mütalaa ardından mahkeme heyeti, dosya kapsamında savunması alınmayan sanıkların olduğunu belirterek, duruşmayı 4 Temmuz gününe erteledi.