İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından "PKK propagandasını yaptığı" iddiasıyla "geçici süreliğine" kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem gazetesi çalışanları, Cihangir'deki merkez binasında yarın çıkacak sayı için çalışmaya devam ediyor.

"Yolumuza devam edeceğiz" mesajı veren gazete çalışanları, baskılarla gazeteyi susturamayacağını belirtti.

'GAZETEMİZİ ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Gazete editörlerinden Fırat Yeşilçınar, gazetenin kurulduğu günden bu yana baskı, soruşturma ve bombalarla engellenmek istendiğine dikkat çekerek, "Şehit arkadaşlarımızın bize bıraktığı özgür basın geleneğinden vazgeçmeyeceğiz. En iyi bildiğimiz, direnmeyi seçeceğiz. Gazetemizi çıkarmaya devam edeceğiz" dedi.

'BOYUN EĞMEYE NİYETİMİZ YOK'

Gazetenin editörlerinden Ender Öndeş de, Özgür Gündem'in özgür basın geleneğini hatırlattı. Yaşananların kendilerini şaşırtmadığını dile getiren Öndeş, "Haberi tebligattan önce kirli havuz medyasından öğrenmemiz de şaşırtıcı değil.15 Temmuz sonrası cadı avının bize kadar geleceğini biliyorduk. Çok şaşırmadık. Şaşırtıcı olan ise, bizi bu yolla susturabileceklerini inanmaları. Sonuç itibariyle biz işimizi yapıyoruz. Boyun eğmeye niyetimiz yok" dedi.

'SUSMAYACAĞIZ'

Gazete editörlerinden Elif Aydoğmuş ise şunları söyledi:

"Geçmişten bu güne halka gerçekleri aktarmakla sorumlu gazetemiz bugün kapatılarak susturulmaya çalışılsa da bizler asla susmayacağız. Yaşanan hak ihlallerini, katliamları gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz."

GENEL YAYIN YÖNETMENİ: DARBEYE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Özgür Günden Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, karara sert tepki gösterdi:

"Henüz bir tebligat yok. Kararı havuz medyasından öğrendik. OHAL kararı öncesi zaten gazetemize dönük yoğun saldırlar vardı. Dayanışma kampanyamızla bu saldırıları önemli oranda püskürtmüştük. 15 Temmuz darbe girişimini fırsat olarak gören iktidar OHAL'e dayanarak tüm demokratik muhalif yayın organlarına yönelmiş durumda. Bu karar bunun ilanıdır.

“Özgür Basın geleneği hiçbir darbe kararına boyun eğmeyecek ve halkın haber alma hakkında sonuna kadar savunacaktır. Bütün demokratik basın yayın organlarını gazetecileri basın meslek örgütlerini sivil toplum örgütlerini ve halkımızı gazetemizle dayanışmaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Kaynak: DİHA