Diyarbakır merkezli TÜRKSAT üzerinde yayın yapan Özgür Gün TV'nin yayını sözleşmeli olduğu hizmet sağlayıcı platform tarafından saat 00.00'da kesildi.

Kanal, Twitter hesabı üzerinden yayınlarının Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tarafından durdurulduğunu, yerel yayınlarının ise devam edeceğini duyurdu.

'RTÜK BASKISIYLA KARARTILDI'

DİHA'ya konuşan Özgür Gün Tv Yönetim Kurulu Üyesi Barış Barıştıran, kararı basın özgürlüğüne vurulan bir darbe olarak değerlendirdi.

Platform yetkilileriyle şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadıkları bilgisini veren Barıştıran, ancak uzun süredir yayınlarının kesilmesi için platforma baskı yapıldığını kaydetti.

Barıştıran, "Televizyonumuzun kapatılmasının temel sebebi RTÜK'ün baskısı olduğunu düşünüyoruz. Platformdan bu konuda bize ciddi bir gerekçenin sunulmaması ve izahatın yapılmamasının nedeni RTÜK'ün platforma uyguladığı baskıdır" dedi.

'UZUN SÜREDİR CEZA VERİLİYORDU'

Türkiye'de muhalif basına yönelik büyük bir baskının olduğunu hatırlatan Barıştıran, televizyonlarının kapatılmasının bu baskı politikasından bağımsız düşünülemeyeceğini ifade etti.

Barıştıran, "Televizyonumuzun bu şekilde karartılması büyük bir haksızlıktır. Zaten uzun süredir bize üst üste çok sayıda ceza verildi. Buna rağmen topluma gerçekleri götürmek için yayıncılık yaptık. Ancak gelinen aşamada platforma uygulanan baskılar sonucu, ekranımız karartıldı" diye konuştu.

'HUKUKİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ'

Ekranın karartılmasının platformla yaptıkları sözleşmelerin tek taraflı feshi anlamına geldiğinin altını çizen Barıştıran şunları kaydetti:

"Konuya ilişkin platformla iletişim halindeyiz. Gerçek sebebini anladıktan sonra bu konuda gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız."

Barıştıran son olarak ulusal ve uluslar arası basın meslek örgütleri ve demokratik çevreleri Özgür Gün TV'ye sahiplenme ve bu baskılara karşı tepki göstermeye çağırdı.