CNN'de Enver Aysever'in 'Aykırı Sorular' programına konuk olan tiyatronun önemli isimlerinden Cezmi Baskın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı samimiyetsizlik ile eleştirirken, Kürt sorunu konusunda da açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de politik tiyatronun önemli isimlerinden biri olan Baskın, konuşmasında anadilde eğitimin, Türkiye'de yaşayan herkesin bir hakkı olduğunu dile getirirken, "eğer bugünkü toplantılar otuz yıl önce olsaydı otuz bin insan da ölmeyecekti," dedi.

"BAŞBAKAN'IN KÜRT SORUNUNA YAKLAŞIMI OY KAPMA AMACI GÜDÜYOR"

Aysever'in "Başbakan sana 'otuz yıldır bu ülkede bunu yapmadılar ben yapmaya çalışıyorum, gel sen de yanımda dur' dese yanında durur musunuz?" sorusuna, Baskın şu cevabı verdi:

"Yanında durmam. Çünkü bunu doğudaki oy potansiyelini kendi oy potansiyeline katmak için yaptığından dolayı yanında durmam. Başbakan'ın Kürt sorununa yaklaşımı bir oy kapma amacı güdüyor. Ben bu yüzden kendisini samimi bulmuyorum ve desteklemiyorum."  

KÜRDİSTAN SÖYLEMİ

"Peki başbakan bugün çözüm için uğraşıyor, takdire şayan değil mi sizce?" diye soran Aysever'e Baskın devamla şöyle karşılık verdi:

 "Söylenenler yapılsa Kürdistan'a yatırım artacak mı? Okullar daha çok mu açılacak? Kız ölümleri azalacak mı? Beş, yedi çocuk öneriyor Başbakanımız sağolsun, oradaki oy potansiyelini arttırmayacak mı bu?"

Aysever, Baskın'ın Kürdistan söylemine yönelik olarak, "bu adlandırmayı bölgesel olarak mı yaptınız" diye sorarken, Baskın ise, "Kürdistan diyorum. Çünkü o bölgeye Kürdistan deniliyor. Ben bölge tarifi yaptım. Osmanlı da oraya Kürdistan diyordu," dedi.

"Beni temel olarak rahatsız eden özgürlüklerin kısıtlanması," diyen Baskın, tiyatroların bu baskılardan nasibini aldığını da belirtti. (BA)