Siyaset bilimci-yazar Nuray Mert, Zaman gazetesinden Tuğba Kaplan'a, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gülen Cemaati'nin yayın organlarından olan Zaman, Mert'in röportajını “Cemaat otoriterleşmeye ‘dur’ dedi” başlığıyla yayımladı.

Zaman'daki röportajının çarpıtıldığını ifade eden Nuray Mert, açıklamada bulunarak bu ifadeyi kullanmadığını belirtti. Nuray Mert açıklamasında, "Zaman gazetesinin Pazar ekinde çıkan söyleşim, 'Cemaat otoriterleşmeye ‘dur’ dedi' başlığıyla verilmiş. Gözlerime inanamadım! Zaman, söyleşiyi 1’nci sayfasında sürmanşetinden böyle duyurdu" dedi.

"İSTİSMAR EDİLMEYİ HAK ETMİYORUM"

Sözünü sakınan biri olmadığını söyleyen Mert, "Öyle düşünsem öyle söylerdim. Bu veya buna benzer hiçbir cümlenin yer almadığı bir söyleşi nasıl bu başlıkla verilir? Anlamaya anlıyorum, ama bu benim sessiz kalabileceğim bir şey değil" ifadelerini kullandı. Cemaat’in siyasi hedef olduğu bir dönemde, bu çevrenin yayın organlarında yer almaktan kaçınmamaya özen gösterdiğini dile getiren Mert, "Böyle bir tavır sergilediğim için istismar edilmeyi hak ettiğimi düşünmüyorum" dedi.

"İŞGÜZARLIKLAR FAYDADAN ÇOK ZARAR GETİRİR"

Böylesi işgüzarlıkların faydadan çok zarar getireceğini söyleyen Mert, "Zaman, söyleşiyi manşete taşıdığı Pazar ekinde de aynı başlığı kullandı. Dahası, böylesi işgüzarlıklar faydadan çok zarar getirir, hiç olmazsa bunun hesap edilmesi gerekirdi. Nitekim, olan oldu ve hiç istemediğim halde bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım" açıklamasında bulundu.

OT DERGİSİNE DE SİTEM

OT dergisine verdiği söyleşide ise kullanmadığı bir kelimeye yer verildiğini belirten Nuray Mert, "OT dergisine verdiğim söyleşide, 'Gerilla olmayı ve sevdiğim insanlarla bir arada olmayı seviyorum' diye geçen cümle. Nerden başlasam, nasıl anlatsam acaba? Bu nasıl bir cümledir, nasıl izah edilir bilemiyorum. Söyleşiyi yapan arkadaşımız ‘Gerilla olmayı severim’ ifadesini nereden çıkarmış, hiç bilmiyorum. Söyleşi verirken, anlam kaymaları olabileceğini düşünüp göze alıyor insan ama böylesi az rastlanır cinsten" dedi.

"OT dergisine bir sitemim daha var" diyen Mert, "Kendileri de fotoğraf çektiği halde, herhalde beni çok yaşlanmış bulup 10 sene önce çekilmiş bir fotoğrafımı kullanmışlar. Bu tür işlerden de hiç hazzetmem, zira eski resmimi kullanmakta ısrar edenleri çok eleştiririm" ifadelerini kullandı.