Milliyet'teki yazılarına son verilen Nuray Mert ve Star'la yolları ayrılan Mehmet Altan, birlikte program yapacaklar...

 

Mert ve Altan'ın programı İMC TV'de ekrana çıkacak. Türk medyasının sivri dilli kalemi Nuray Mert, son olarak Milliyet Gazetesi'nde yazıyordu. Mert'in gazeteye gönderdiği köşe yazıları bir süre önce Milliyet yönetimi tarafından gazeteye basılmamıştı. Nuray Mert, yazılarında uzun süredir AK Parti hükümetini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştiriyordu.

 

Mehmet Altan da yakın döneme kadar Star Gazetesi'nde yazılarını kaleme alıyordu. Uzun süredir gazetenin yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ile yayın politikaları yüzünden anlaşamadığı bilinen Altan'ın, bir süre önce de yazı günleri eksiltilmişti. Altan, gazeteden gönderilmesinin AK Parti hükümetine yaptığı eleştiriler yüzünden olduğunu açıkça dillendirmişti.

 

NURAY MERT PAZARTESİLERİ GÜNDEM MÜZAKERE'DE

Nuray Mert, İMC TV'de her pazartesi saat 20:45'te başlayacak Gündem Müzakere programında gazeteci Ayşegül Doğan ile birlikte gündemdeki olayları mercek altına yatıracak, gündeme dair eleştirel yorumlarını yapacak. Nuray Mert, gazeteci Ayşegül Doğan ile birlikte bu akşam yayınlanacak ilk programda Nevruz gerilimini, Türkiye'nin neden bu kadar gerildiğini, gerilimin taraflarının yaklaşımını ve hükümetin güvenlik politikalarını sorgulayacak.

 

MEHMET ALTAN ÇARŞAMBA GÜNLERİ EKRANDA OLACAK

Mehmet Altan da, tıpkı Mert gibi Gündem Müzakere programında Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeleri yorumlayacak. Altan, Çarşamba günleri 20:45'te ekranda olacak. İMC TV'de Ana Haber Bülteni'nden sonra hafta içi her akşam yayınlanan Gündem Müzakere programının Salı akşamları yorumcusu Mithat Sancar, Perşembe günleri de Kürşat Bumin, aynı saatte bu programda Ayşegül Doğan'la birlikte gündemi müzakere edecek.

 

1 Mayıs 2011'de yayın hayatına başlayan İMC TV, D-Smart 235. Kanal'da ve Türksat 3A 12562 Vertical 25000'den izlenebilir.

 

YENİ YÜZLER

İMC TV'de bundan böyle Ahmet İnsel, Erol Katırcıoğlu, Ufuk Uras, Mesut Yeğen, Etyen Mahcupyan, Mithat Sancar gibi birçok yeni isim de program yapacak.

 

İMC TV internet üzerinden de şu linkten izlenebiliyor: http://media.pivol.com/imctv.htm