CNN Türk spikeri Nevşin Mengü, Siirt'te 8 askerin hayatını kaybetmesinin ardından HDP'nin hedef alınmasına, sosyal medyadan tepki gösterdi.

Periscope'tan canlı yayın yapan Mengü, saldırılar karşısında HDP'nin kriminalize edilmemesi gerektiğini belirtirken; bir polisin HDP’ye oy vermesinin 'demokrasi' olmayacağını savunan Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın sözlerini hatırlattı ve "HDP, Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçime girişi onaylanmış legal bir parti değil mi? Vatandaşın oyuyla Meclis'e girmiş meşru bir parti değil mi? Hani her şey sandıksa, o zaman sandıktan çıkan bu oy meşru değil mi?" diye sordu.

Saldırıları kınadığını belirten Mengü, legal bir parti olan HDP'nin bu noktada hedef gösterilmesinin, suçlanmasının doğru olmadığını vurguladı.

Mengü, "Evet terörü kınayalım, saldırıları kınayalım. Ancak legal bir partiyi kriminalize etmek doğru mu bunu da soralım." dedi.

KENDİSİ DE HEDEF OLDU

HDP'nin hedef gösterilmesine karşı bu açıklamaları yapan Mengü, ilgili açıklamaları nedeniyle "PKK'yi savunmakla" suçlanırken, kendisi de hedef tahtasına oturtuldu.

Açıklamalarının ardından Mengü, hem AKP'ye yakın medyanın hem de Twitter'daki bazı grupların hedefi olurken 'hainlik'le suçlandı. 



ERDOĞAN DA HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kişisel Twitter hesabında Erdoğan'ın 'ziyaret' programını paylaşarak yorumlarda bulunan Nevşin Mengü'yü otobüsçü, taksici ve muhtarlara kin kusmakla suçlamış ve hedef göstermişti. Erdoğan, "CHP vekillerinden birinin kızı, TV spikeri bir hanımefendi" diye isim vermeden hitap ettiği Mengü'ye, "Bizim burada otobüsçü kardeşlerimle buluşmamızı duymuş ve içine de sindirememiş. Benim sizlerle buluşmamın olduğu program duyumunu almış, kendince başkanlık sistemiyle, otobüsçülerle dalga geçiyor," demiş ve şunları söylemişti:

"Şoför kardeşimin desteğinden hareketle başkanlık sistemini küçümsüyor. Böyle yaparak kendi küçüklüğünü ortaya koyuyor, bunun farkında değil. Karşı çıktığı başkanlık sistemini kim istemiyor diye bakıyoruz, gördüklerimiz şunlar. Terör örgütü istemiyor, Pensilvanya istemiyor, halka bidon kafalı diyenler istemiyor, ermeni diasporası istemiyor, bir de bunlarla aynı çizgiye gelmekten zül duymayan muhalefet partileri başkanlık sistemini istemiyor. Bu ittifakta tek bir şey yok. Burada millet yok."

(Demokrat Haber)