Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu jüri üyeliğini Hülya Avşar, Hadise, Murat Boz ve Mustafa Sandal'ın yaptığı O Ses Türkiye büyük final ile ekranlara geldi.

Onur Uğuş, Berkan Taşkın, Ayda Mosharraf ve Mustafa Bozkurt canlı yayında en iyi performanslarını sergileyerek ve Türkiye’nin en güzel sesi olmak için mücadele verdiler. 

Yapılan Sms oylması sonucunda 4'lüden ilk elenen Berkan Taşkın oldu, ikinci oylamada ise Onur Uğuş elendi.

Son ikiye kalan Aydan Mosharraf ve Mustafa Bozkurt arasındaki Sms oylamasını ise Mustafa Bozkurt kazanarak Türkiye'nin 'O Sesi' oldu..

'O Ses Türkiye'de Türkiye'nin haftalardır beklediği ses belli oldu. Ahmet Kaya şarkılarıyla izleyenleri duygulandıran Mustafa birinci oldu.

ŞAFAK TÜRKÜSÜ'YLE GECENİN GALİBİ OLDU

Haftalardır süren büyük mücadelenin sonunda büyük finalde performanslarını sergileyen Ayda Mosharraf, Mustafa Bozkurt, Berkan Taşkın ve Onur Uğuş Türkiye'nin en iyi sesi olmak için yarıştı.

Finalde önce Berkan ve Onur elendi, ardından ise Ayda ve Mustafa ikişer şarkı daha söyledi. Ayda ilk şarkısı olarak çok ses getiren İsyan şarkısını söyledi.

Mustafa ise Hakim Bey şarkısıyla ilk performansını sergiledi. Ayda ikinci şarkı olarak bu akşam ki performanslarından I Will Always Love You şarkısını tercih etti.

Mustafa'nın ikinci performansında ise tercihi Şafak Türküsü'nden yana oldu.

MUSTAFA BİRİNCİLİĞİ AHMET KAYA'YA VERDİ

Seslendirdiği Ahmet Kaya şarkılarıyla herkesin beğenisini kazanan Mustafa Bozkurt, O Ses Türkiye 'de gelen birinciliğin ardından yaptığı konuşmasıyla da dikkatleri üzerine çekti.

BARIŞ SÜRECİNE DESTEK

Sözleriyle "Barış sürecine" destek veren bir konuşma yapan Mustafa Bozkurt, şampiyonluğun gelmesindeki en büyük etken olan rahmetli Ahmet Kaya'yı da unutmadı.

Birinciliğinin açıklanmasının ardında bir konuşma yapan Mustafa Bozkurt "Bu benim her milletten oy alarak birinci olduğumu kanıtlar. Biz eğer böyle bir durumda birleşebiliyorsak, eğer her millet bir Gaziantepli olarak bana oy verebiliyorsa, demek ki biz her konuda birleşebiliriz. 'Bana verilen oylar, yalnızca Gaziliği hak eden Gaziantep'ten gelmedi. Güzel ülkemin her köşesinden geldi. Zaten sevindirici olan da budur. Bütün milletlerden oy aldım, hepsi bana oy verirken birleşti. Demek ki istenilince birleşebiliyormuşuz. Eğer bu birleşmeye katkıda bulunuyorsam bu benim için en büyük mutluluktur'' diyerek barış sürecine katkı verecek bir konuşmaya imza attı.

MERDİVENİ TIRMANAN AHMET KAYA'DIR

Mustafa Bozkurt konuşmasının sonunda kazanının kendisi değil Ahmet Kaya olduğunu ifade ederek "Ben buradan birinciliğe sadece bir merdiven oldum. Burada merdiveni tırmanan rahmetli Ahmet Kaya olmuştur. Ben birinciliğimi Ahmet Kaya'ya armağan ediyorum" dedi.

 

Mustafa'nın söylediği Şafak Türküsü:

http://www.milliyet.tv/nevidyo/video-izle/Mustafa-Bozkurt---Safak-Turkusu-t00yhhQKTl7f.html