Cumhuriyet Gazetesi bugün manşetten “GÜNÜN HABERİ” vurgusuyla yayınladığı Emine Kaplan imzalı haberde Bakanlığı duydu mezhebini unuttu başlığı attı.

Haberde, HDP’nin Alevi milletvekili Müslüm Doğan’ın Alevi askerlerin cemevlerinde düzenlenen cenaze törenlerine askerlerin katılmadığı iddialarını mecliste dile getireceği, ancak bakanlık teklifini içeren mektubu aldıktan sonra, dün konuyla ilgili olarak TBMM’de düzenleyeceği basın toplantısını ertelediğini iddia edildi.

“Kimseden saklamadığımız ve gerekçesini açıkça anlattığımız bir erteleme Cumhuriyet gazetesinde “Bakanlığı duydu mezhebini unuttu” ve “Doğan bakan oldu,  Aleviliği erteledi” gibi başlıklarla okurlara sunulmuştur” diyen HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan “Cumhuriyet gazetesinin bu tür başlıkları kullanması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Eski Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı olan Müslüm Doğan konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Alevi ocaklarının Alevi inancı ve öğretisinin kaynağı olması ve bu ocaklarımızın kuşatılarak özgürleşmesini engellemek gayesi ile bir vakıf temelinde örgütlenme çabası ile ilgili olarak; yapacağımız basın toplantısı ülke gündeminin değişmesi ve savaş koşullarının dayatılması nedeniyle söz konusu durumun güncelliği yitirmesi dolayısıyla bir hafta sonraya ertelenmiştir. ABF Genel Başkanı, PSAKD Genel Başkanı ve dergâh yöneticileriyle birlikte ortak karar alınmıştır. Bizim için makam değil, toplumsal çıkarlarımızı esas alan değerlerimiz önemlidir. “ (Deniz Güneş / Demokrat Haber)