"FETÖ'nün medya yapılanması" iddiasıyla 12'si tutuklu 13 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ile tutuksuz yargılanan Ali Akkuş katılıyor.

Tutuklu sanık Murat Aksoy da "31 Mart'ta Suç vasfımızın değişebileceği gerekçesiyle tahliye edildik. Suç vasfımız değişti. Ancak biz daha hafif suç beklerken, daha ağır suçlamayla tutuklandık. Binin üzerinde yazı yazdım. 3 yüzden fazla televizyon programı yaptım. Hakkımda açılan bir dava yok. Eleştirisel yazılar yazıyorum. Hakkımdaki suçlamaları asla kabul etmiyorum” diye konuştu.

Murat Aksoy, Fethullarca gündeme getirilen cami-cemevi projesini, Cem evini camiye çevirme projesi olduğunu savunarak bir Alevi olarak eleştirdiğini hatırlatarak, “Tek suçum yazı yazmak. Gazetecilik suç değildir. Bu davalar açılırken yapılan özensizlik Türk adaleti açısından acı verici. Alevi, solcu, sosyal demokrat kimliğimi hiç gizlemedim. Dosyada delil olarak sunulan yaptığım telefon görüşmeleri mesleki görüşmelerdir. 13 farklı kişiyle yaptığım görüşmelerde, süreklilik yok. İçerik yok. Tamamen mesleki görüşmelerdir. Ayağımda adalet ayakkabısı var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşte giydiği ayakkabıdan. Adaletinize güveniyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.