Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy cinayetlerini konu alan UMUT davası sanıklarından Selahaddin Eş, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesine yazar oldu.

Uzun yıllar yurt dışında bulunan ve Çakırgil soyadını alan Eş'in, geçen yıl Aralık ayında mahkemenin verdiği tutuklanmama güvencesi ile Türkiye'ye döndüğü ortaya çıktı. 

Cummhuriyet gazetesinin haberine göre, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yurt dışına çıkıp, 35 yıl sonra dönen Selahaddin Eş Çakırgil, daha önce Vakit gazetesinde yazıyordu.

Odatv’nin haberine göre Tevhid- Selam Kudüs Ordusu örgütünde “özel görevli olmak, sevk ve yönetiminde bulunmak”la suçlanan Selahaddin Eş ile Selahaddin Eş Çakırgil’in nüfus kaydının bire bir aynı olduğu gündeme gelmişti.

GÜVENCE VERİLMİŞ

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin özel yetkili mahkemeler kaldırıldıktan sonra kendisine devredilen dosyada Eş’e Türkiye’ye dönmesi için 12 Aralık 2014 tarihinde tutuklanmama güvencesi verdiği ortaya çıktı. Bu karar aynı zamanda Eş hakkında geçmişte çıkarılan kırmızı bültenin de kaldırıldığı anlamına geliyor. Bu karar sonrası Eş, Türkiye’ye döndü.

STAR'DAKİ İLK YAZI BİSMİLLAH İLE BAŞLIYOR

'İbrahîm’in tarafında olmak idrakiyle ‘Bismillah...’ başlığıyla ilk yazısını yazan Çakırgil, yazısını 'bitaraf olmayan bertaraf olur' sözleriyle bitiriyor.