Mülkiyeliler Birliği, Akit gazetesinde yer alan ve Habervaktim.com sitesinde yayınlanan, "Öğrenci evi mi örgüt evi mi?" başlıklı haber nedeniyle "Muhbirliği şiar edinmiş habercilik anlayışını kınıyoruz!" başlığıyla haberi yayınlayan gazete ve siteyi kınadı.

Mülkiyeliler Birliği'nin konuyla ilgili yayınladığı duyuru metni şöyle:

"Basına ve Kamuoyuna;

Bugünkü Haber Vaktim Gazetesi’nde yer alan ve Ankara Üniversitesine yönelik asılsız bilgiler içeren karalamalarla dolu haberin, gerek üniversitemizi ve İletişim Fakültesi’ni, gerekse Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin çok değerli bir öğretim üyesini tehlikeli bir ihbar diliyle hedef gösteren, haberciliğin bütün temel normlarını ve etik ilkelerini ihlal eden, nefret söylemi içeren dilini esefle kınıyoruz.

Özgür ve demokratik düşüncenin gelişimine ve barışçı bir toplum hayatına büyük zarar vermiş, ülkemize büyük kayıplar yaşatmış, muhbirliği şiar edinmiş bir habercilik anlayışının tecrit edilmesi gerektiğine inanıyor, duyarlılık ve tepki gösterilmesini diliyoruz.

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu"

HABERDE ÖĞRENCİLERİN AFİŞLERİ TERÖR FAALİYETİ İLAN EDİLMİŞTİ

Habervaktim.com'da yayınlanan "Öğrenci evi mi örgüt evi mi?" başlıklı haberde Ankara Üniversitesi, özellikle de üniversitenin İletişim Fakültesi hedef  gösterilmişti.

Gazete, ilgili haberinde, öğrencilerin fakültenin kantin duvarlarına astığı ya da masalarda sergilediği afişleri 'örgüt propagandası' olarak nitelendirirken, "üniversitenin bir çok birimi marjinal, sol ve bölücü grupların kontrolünde" demişti. (BA)