Orhan Miroğlu'nun istifasıyla yaşanan depremi yorumlayan Ayşe Hür, hem Miroğlu'nun hem de kendisinin Taraf'tan ayrılışını yorumladı.

 

Taraf gazetesinden ayrıldıktan sonra Radikal'de yazmaya başlayan tarihçi Ayşe Hür, Habertürk ekranlarında Balçiçek İter'in sorularını yanıtladı. Taraf gazetesinde Orhan Miroğlu'nun istifasıyla yaşanan depremi yorumlayan Ayşe Hür, hem Miroğlu'nun hem de kendisinin Taraf'tan ayrılışını yorumladı.

 

MİROĞLU AKP'YE ÇOK YAKINKAŞTI

Miroğlu ile Ahmet Altan arasındaki makasın çok açıldığını kaydeden Hür, Miroğlu'nun AKP'ye çok yakınlaştığını ve bir başka gazetede yazmaya devam edeceğini düşündüğünü söyledi. Kendisinin Taraf yönetiminden birçok sebebin birleşmesiyle ayrıldığını vurgulayan Hür "yine de Radikalciler alınmasın ama Taraf'ın bendeki yeri çok özeldir" dedi.

 

MİROĞLU, TARAF'TAN AYRILDIĞIMDA BANA KIZMIŞTI...

"Yıllardır birbirimizi uzaktan sevdik. Hiçbir zaman yakın olmadım yönetimle. Öyle çok büyük bir teveccüh de görmedim yönetimden. Ben orada yazardım onlar da orada yazardı. Biraz da alıngandım belki de. Ama Orhan Miroğlu'nun yaşadığı gibi bir gürültü patırtı olmadı benim ayrılış sürecimde... Hatta bana da kızmıştı son gördüğümde. Ben de Taraf'ı çok seviyor diye bana kızmış diye düşünmüştüm. Kendisi gazeteyle bir makas ayrımı yaşamıştı. Zaten panzehir-zehir diyerek anlatıyor kendisiyle Ahmet Altan arasındaki ayrımı. AKP'ye daha yakın bir çizgiye kaymıştı son dönemde. Bence yine bir yerde yazacaktır."

 

TARAF'TA ASLA SANSÜR VE BASKI GÖRMEDİM

"Ben hiçbir sansüre uğramadım kesinlikle. Asla karışmadılar. Ama yazılarımı önden duyurmak, alıntı yapmak gibi bir şey de yapmadılar hiç. Ben biraz dini konularda eleştiriler de yaptım, Fethullah Hoca'yı da eleştirdim yazılarımda ama hiçbir sorun yaşamadım. Yanısıra mali sorunlarımız da vardı. 1 Mayıs'taki yayın politikası da doğru değildi ve rahatsız ediciydi. Herkese cevap yetiştirdiler, Halil Berktay'ın iddiasının arkasında durdular. Ki Berktay neden onca yıl sonra böyle bir çıkış yaptı onu da anlamadım. Doğru bir çıkıştı ama çok geç kalmıştı. Bir paket olarak böyle bir süreçti... Ayrıca benim Taraf'a olan saygım her zaman bakidir. Askeri vesayete karşı Taraf'ın verdiği mücadelelinin çok büyük önemi ve değer vardır. Radikalciler bana küsmesinler ama Taraf'ın bu anlamda özel bir yeri vardır." (Gazeteciler.com)