Doğuş Yayın Grubu’nun çıkardığı GQ Türkiye dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Mirgün Cabas, grupla yollarını ayırdı.

Gezi Parkı olayları ardından Doğuş Yayın Grubu’nun CEO’su Cem Aydın ve Dergilerden Sorumlu Genel Müdür Neyyire Özkan gruptan istifa etti. Gruptaki kriz NTV Tarih dergisiyle devam etti. Gezi Parkı özel dosyası nedeniyle Doğuş grubunun kapatma kararı aldığı NTV Tarih Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü istifasını açıkladıktan bir süre sonra Mirgün Cabas’ın da grup ile yollarını ayırdığı sosyal medyaya yansıdı.       

T24’ün ulaştığı Mirgün Cabas, istifasını doğrulayarak “Şu an dergideyim, Ağustos sayısını hazırlıyoruz. Bu sayı benim içinde bulunduğum son sayı olacak. Grupla el sıkışarak ayrılıyoruz” dedi.

Ay sonu itibariyle 15 yıldır çalıştığı Doğuş Yayın Grubu’ndan ayrılacağını belirten Cabas, istifa kararının gerekçesi olarak “profesyonel nedenleri” göstermekle yetindi.

Temmuz sayısında Gezi Parkı olaylarını da ele alan GQ Türkiye’nin yayınına herhangi bir müdahale olup olmadığını sorduğumuz Mirgün Cabas, “GQ Türkiye’de böyle bir vaka yaşanmadı. NTV Tarih’e benzer bir durum yok” yanıtını verdi. Yönetimin dergiyi basıldıktan sonra gördüğünü açıklayan Cabas, “Basım sonrasında yönetimden iletilen bir rahatsızlık olmadı” dedi.

Cabas, GQ Bar’ın kapatıldığı yönündeki iddialar hakkında ise bilgisi olmadığını belirtti. 

T24’ün Doğuş Yayın Grubu yöneticilerinden aldığı bilgilere göre, “Cabas’ın istifa kararının ardında grubun son zamanlarda izlemeyi tercih ettiği yayın politikası yatıyor.” Gruptaki istifaların devamı niteliğinde olan Cabas’ın kararı, “Doğuş grubunun politikasıyla uyuşmazlık”la açıklanıyor. 

Mürgün Cabas’ın ayrıldığı GQ Türkiye, 15 kişiyi aşkın yayın kadrosuyla yayın hayatına devam edecek. 

Cabas, Doğuş grubundaki 15 yılında editörlükten haber müdürlüğüne, haber koordinatörlüğünden sunuculuğa pek çok pozisyonda çalıştı. NTV haber kanalında Hakkı Devrim ile sunduğu “Günlerin Getirdiği”, Ruşen Çakır ile sunduğu “Yazı İşleri”, Banu Güven ile sunduğu “24 Saat” ve kendisinin hazırlayıp sunduğu “Mirgün Cabas İle Her Şey” programıyla da bilinen Mirgün Cabas, çalışmaları Eylül, 2012’de başlayan ve ilk sayısı Mart 2012’de çıkan GQ Türkiye’nin genel yayın yönetmenliğini yapıyordu. Cabas yönetminde GQ Türkiye, biri özel sayı olmak üzere 10 sayı çıkardı.