Milliyet gazetesi, Namık Durukan imzasıyla, "'Fransız polisi infazı çözdü' iddiası" başlığıyla geçtiği bir haberde, Fransa polisinin, Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in suikast sonucu öldürülmesi olayına ilişkin, biri kadın 3 kişinin isimlerinin tespit edildiğini öne sürdü.

Durukan imzalı haberde, haber "Fransa’da güvenilir Kürt kaynaklarına" dayandırılırken, Fransız polisinin "tespit edilen infaz ekibinin fotoğraflarını emniyete çağırdıkları Kongra Gel Başkanı Remzi Kartal’a gösterdiğini" iddia edildi.

Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuşan Kongra Gel Başkanı Remzi Kartal ise, haberi yalanlayarak her hangi bir şekilde Fransa polisiyle görüşmediğini söyledi.

"HABER TAMAMEN YALANDIR"

“Haber tamamen yalandır” diyen Kartal, “Fransız yetkilileri yada polisle iddia edildiği üzere her hangi bir görüşmem olmamıştır. Bana her hangi bir şeyde gösterilmemiştir” dedi.

Haberin Ankara’da masa başında yapılmış yalan-uydurma bir haber olduğunu söyleyen Kartal, haberi yazan gazeteci Namık Durukan’ı da eleştirdi.

"DURUKAN, KÜRT SORUNU KONUSUNDA HEP KONTRA HABERCİLİĞİNİ ESAS ALDI"

Kartal, “Namık Durukan gazetecilik hayatında sürekli Kürt sorunu konusunda kontra haberciliği esas alan, Kürt sorununun çözümüne karşı olan karanlık çevrelerin hizmetinde bir gazetecilik anlayışını sergilemiştir. Bu son haberiyle gerçeği tersyüz eden, olayı anlaşılmaz kılmaya çalışan habercilik tarzını da kınıyorum” dedi.

"FRANSIZ POLİSİ ÇOK KETUM"

Remzi Kartal, suikaste ilişkin olarak da “Katliamın ertesinde Paris’te olduğum süreçte polis kaynaklarından gayri resmi olarak 3 kişinin üzerinde durulduğu duyumunu aldık. Fransız polisi çok ketum ve her hani bir bilgi vermiyor” diye konuştu.

"KAFALARINA GÖRE UYDURUK HABER YAPIYORLAR"

Milliyetin haberine Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu FEYKA Başkanı Mehmet Ülker'den de yalanlama geldi.  

“Türk basını etik olmayan bir anlayışa sahip. Kafalarına göre uyduruk haberler yayınlıyorlar” diyen Mehmet Ülker, Fransa polisinin soruşturma hakkında kendilerine bilgi vermediğini söyledi.

Suikastten hemen sonra soruşturmayı yürüten polis yetkilileri ile görüşerek bilgi istediğini söyleyen Mehmet Ülker, “O zaman bana ‘birden fazla kişi tarafından ve profesyonelce işlenmiş bir cinayettir’ dediler. Resmi bir kurumun temsilcisi olmama karşın bana her hangi bir bilgi vermeyeceklerini söylediler. Soruşturmada her hangi bir bulguya ulaştıklarında ilk önce katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri yada avukatlarını bilgilendireceklerini belirttiler. Bu uygulamanın prosedür gereği olduğunu da söylediler” dedi.

"FRANSIZ YASALARINA GÖRE SORUŞTURMA SÜRDÜKÇE KİMSE BİLGİLENDİRİLEMEZ"

Fransız yasalarına göre soruşturma sürdükçe kimseye bilgi verilmediğini kaydeden Ülker, “Dolayısıyla Milliyet gazetesinden Namık Durukan’ın geçtiği haber tamamen temelsiz, yalana dayalı bir haberdir. Türk basını olayla ilgili tamamen çarpıtma haberler yayınlıyor. 3 kişinin eşkalinin belirlendiği şeklindeki haberler temelsizdir, yalandır” diye konuştu.