Milliyet Gazetesi tecrübeli ve ödüllü muhabiri Kemal Göktaş ile Evin Demirtaş ve Sertaç Koç'u işten attı.

Kemal Göktaş twitter hesabından gelişmeyi  “Milliyet Gazetesi bugün Ankara Büro'dan beni, Evin Demirtaş ve Sertaç Koç'u işten attı. Herkes "hayırlısı olsun" dedi. Ben de öyle diyeyim..” diyerek duyurdu.

Milliyet Gazetesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Erdoğan Demirören tarafından satın alınmıştı. Vatan Gazetesi’ni de satın alan Demirören medya sektörüne Tayyip Erdoğan için girdiğini ifade etmişti. İki gazetede de aralıklarla çok sayıda muhalif isim işten çıkarılmıştı.

Kemal Göktaş geçtiğimiz günlerde twitter’dan "Ah dünya! Şu açıklamayı bile yapmak zorunda bırakan dünya.. " diye yazarak CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba'nın şu tweetini paylaşmıştı:
 

Oylarını artırmak için şehitlerin bile mezhebini sorgulayan alçaklara duyurulur: Şehit Yüzbaşı Ali Alkan hemşerimdir.Alevi değildir !!!

— Veli AĞBABA (@veliagbaba) 23 Ağustos 2015


Bir kadının İzmir Karabağlar Polis Merkezi’nde şiddet görmesiyle ilgili savcılığın düzenlediği iddianameyi haberinde “skandal” olarak yansıtan Milliyet Gazetesi muhabiri Kemal Göktaş “işkenceye toleransı” haberleştirdiği için hakaretten yargılanıyordu.

Kemal Göktaş kimdir?

1976 yılında Malatya’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1999’da Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’ndan araştırmacı gazetecilik bursu kazandı. 2000 yılında Radikal Gazetesi’nde muhabir olarak mesleğe başladı. 2001-2002 yıllarında Sabah Gazetesi’nde çalıştı. 2002’den itibaren Vatan Gazetesi’nin Ankara temsilciliğinde yargı muhabiri olarak çalışan Kemal Göktaş Milliyet'e transfer edilmişti.

Kemal Göktaş Milliyet'ten çıkarıldıktan sonta Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmaya başladı.

"Türkiye’de Basının Kamuoyu Oluşturması, örnek olay: Hrant Dink’in Hedef Haline Gelen Bir Siyasal Figüre Dönüştürülmesi" konulu teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bu tezini de içeren “Hrant dink Cinayeti-Medya, Yargı, Devlet” kitabı 24 Nisan 2009’da yayımlandı.

2001 yılı Musa Anter Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri Jüri Özel Ödülü, 2008 yılı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü ve 2009 yılı Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü sahibidir.


(Etiketler: kimdir, biyografi, alevi mi, kürt mü, nereli, nerelidir, nerden mezun)