Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nda kazananlara ödülleri bugün verildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek salonunda düzenlenen etkinlikle ödüller sahiplerini buldu.

Jürisini, Ahu Özyurt, Belma Akçura, Celal Başlangıç, Elif Ilgaz, Elif Yılmaz, Fikret İlkiz, Göksel Göksu, Hüseyin Aykol, Kanat Atkaya, Mehmet Güç, Mete Çubukçu, Murat İnceoğlu, Muzaffer Özkurt, Nazım Alpman ve Neşe Düzel’in oluşturduğu Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, bu sene geçen senelerden farklı olarak iki ‘Jüri Özel Ödülü’ verdi.

Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan tarihinde verilen ödüller öncesinde Gazeteci Ragıp Duran, Akademisyen Esra Arsan ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek’in konuşmacı olarak katıldığı ‘İktidar kıskacında medya’ isimli bir panel düzenlendi.

Yapılan panelin ardından ise Metin Göktepe Gazetecilik ödülleri 17. kez sahiplerini buldu.

Ödüllerin sahipleri şöyle:

HABER DALINDA ÖDÜLÜ İDRİS EMEN ALDI

Bu sene ‘yazılı haber’ dalında ödül 29 ve 30 Eylül 2013 tarihlerinde Radikal gazetesinde yayımlanan ‘Çocuklarımızı kurtarın/Artık çok geç dönemem’ başlıklı haberiyle İdris Emen, Gazeteci Deniz Zeyrek’in elinden aldı.

GÖRÜNTÜLÜ HABER DALINDA ÖDÜLÜ EZGİ CANKURTARAN ALDI

‘Görüntülü haber’ dalında ise ödülü CNN Türk’te 28 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan ‘Dilan Alp marjinal değilmiş’ adlı haberiyle Ezgi Cankurtaran Evrensel Kültür Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu’dan aldı.

FOTOĞRAF ÖDÜLÜ SERKAN OCAK’A

‘Ben sizdenim amirim’ adlı fotoğrafıyla Serkan Ocak’ın kazandığı Fotoğraf Ödülü’nü ise Gazeteci Ragıp Duran verdi.

KIRMIZILI KADIN FOTOĞRAFI İLE OSMAN ÖRSAL’A ÖDÜL

Bu sene iki tane verilen Jüri özel ödülü’nün ilkini ise Gezi Parkı direnişinin simge fotoğraflarından olan ‘Kırmızılı Kadın’ fotoğrafı kazandı. Reuters muhabiri Osman Örsal’ın ödülünü ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Göksel Göksu verdi.

İKİNCİ ÖZEL ÖDÜL MELDA ONUR’A

İkinci Juri Özel Ödülü ise 18 Mart tarihinde mecliste dört bakan hakkında görülen fezlekeleri canlı yayın ile halka duyuran Melda Onur’un oldu. Melda Onur ise ödülünü Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’den aldı.

YEREL GAZETECİLİK ÖDÜLÜ VEDAT GÖKÇAY’IN

Bu yılın yerel gazetecilik ödülü ise Büyük Torbalı gazetesinde 7 Ocak 2014 günü yayımlanan ‘Arşiv evrakları yakacak oldu’ başlıklı haberiyle Vedat Gökçay’a gitti. Gökçay ödülünü Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe’den aldı.

Ödüllerin ardından ise her sene olduğu gibi Fadime Göktepe ve Metin Göktepe’nin gazeteci arkadaşları Metin’in doğum günü pastasını kestiler. (Evrensel)