Gazeteciler, Suriye’de kaçırılan ve 39 gündür esir tutulan meslektaşları Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için yürüdü.

Suriye’de 39 gündür esir tutulan gazeteci Bünyamin Aygün için, meslektaşları Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Yazar Fikret Bila da meslektaşlarına destek için Galatasaray Meydanı’na gelirken, Bünyamin Aygün’ün ağabeyi Yakup Aygün ve Gümüşhaneli hemşehrileri de eyleme katıldı. Kardeşine kavuşmak istediğini dile getiren ağabey Yakup Aygün, “Bir an önce Bünyamin aramıza katılsın diye buradayız. Gazeteci arkadaşlarla beraber bu eyleme katılıyoruz. Bünyamin sadece görevini yapıyordu” dedi.

Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılmasını isteyen gazeteci Fikret Bila, “En son aldığımız bilgi Bünyamin’in sağlık durumunun iyi olduğu şeklinde. Görüşme daha çok resmi kanallardan gerçekleşiyor. Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’nın tavsiyeleri bu şekilde. Umarız Bünyamin Aygün, kısa bir süre içinde aramıza döner” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Meydanı’nda toplanan gazeteciler daha sonra Tünel Meydanı'na yürümek istedi. Fakat polis son zamanlarda yaşanan olaylar yüzünden yürüyüşün yasak olduğunu söyleyerek, gazetecilerin yürümesine izin vermedi.

Bünyamin Aygün için ikinci kez eylem yaptıklarını belirten AFP muhabiri Bülent Kılıç, arkadaşından sağlıklı bir haber beklediklerini söyledi.

Gazeteciler adına açıklama yapan Ahmet Şık, “Bünyamin Aygün derhal serbest bırakılsın. Görüşmeler yapılıyor. Süreci baltalamayın dendi. Yüreğimize taş basıp oturduk ama artık yeter” şeklinde konuştu.

Bu arada, Gümüşhane Derneği Federasyonu üyeleri bir gazetecinin siyasi slogan attığını iddia ederek, gazetecilerle tartışmaya başladı. Tartışma büyümeden sona erdi. Emniyet görevlileriyle yapılan görüşmelerin ardından polis, gazetecilerin yürüyüşüne izin verdi.