Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi Komisyonu 24. dönemde cezaevlerindeki Ergenekon, Balyoz, KCK, OdaTv gibi siyasi davalardaki tutuklu ve hükümlüleri ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba'nın ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'ün görüştüğü 'Balyoz darbe planını' yayınladığı için tutuklanan Mehmet Baransu, "Bir hatam var, cezaevinde iken Nedim'le (Şener) ilgili yazdığım yanlıştı. Nedim'i ilk ben aradım. Ahmet ve Nedim için yapılan yürüyüşe katılmadığım için yanlış yaptım." diye konuştu.

Baransu, Balyoz Davası'yla ilgili olarak, "Balyoz'da eşlerle görüştüm ve yazı yazdım. Belgeler yayınlandığı gün oğlum yoğun bakımdaydı. Yani kötü bir dönemime denk gelen haberlerdi. Bir hatam var, cezaevinde iken Nedim'le ilgili yazdığım yanlıştı. Nedim'i ilk ben aradım. Ahmet ve Nedim için yapılan yürüyüşe katılmadığım için yanlış yaptım." diyerek pişmanlığını dile getirdi.

"Ergenekon ile ilgili beni suçluyorlar ama en az haberi ben yaptım" diyen Baransu, "Benim durumum Balyoz’daki duruma benziyor. Balyoz'da yapılanlar bana da yapılıyor. Said-i Nursi’nin bir sözü var; ‘Beşer zulmeder kader adalet eder’ diye. Ben kimseye bilerek zulüm yapmadım. Muhtemelen kader bana adalet ediyor şu anda. Tayyip Erdoğan intikam alıyor, asker de destekliyor." dedi.

DİNDAR KESİMİN VİCDANI YOK, BİR TEK SOL KESİM BENİ SAVUNUYOR

Baransu, "Dindar kesimin vicdanı yok. En fazla eleştirmesi gereken sol kesim ama onlar beni savunuyor. Onlar bu duruma adalet ve hukuk açısından yaklaşıyorlar. Sulh ceza hakimliklerinin kaldırılması gerekli." diye konuştu. (BirGün)