Geçtiğimiz yıl Star gazetesinde yazısının yayınlanmaması üzerine gazete ile yollarını ayıran Mehmet Altan, Gazete360 adlı haber sitesinde yazmaya başladı.

Gazete360'a haftada bir yazacak olan Mehmet Altan, Kıbrıs'ta yazma kararını Medyatava'ya şu sözlerle açıkladı:

"Türkiye'de yazılacak alan bırakılmadı. Türkiye'nin de, medyanın da bugün geldiği durumdan büyük rahatsızlık duyuyorum. Yazılacak yer bırakılmaması nedeniyle ben de  nazire olsun diye yavru vatanda yazmaya başladım."

Altan Gazete360'taki ilk yazısına, geçen yıl 1 Ekim’de “konuk yazar” sıfatıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni  yasama  dönemi başlarken Taraf Gazetesi’nde yayınlanan yazısıyla start verdi.

Yazısında, tek parti döneminin 'Kemalist gençlik' hedefi ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dindar gençlik' projesini eleştiren Altan," her şeye rağmen, Türkiye genelindeki talebin, gençlerin özgürlüğü, iyi yaşamayı ve evrensel standartları tercih ettiklerini ortaya koyduğunu" dile getirdi.

"Bu ülke, her kılıkta hortlayabilen Kemalizmin hayaletinin içine sızamayacağı yeni ve demokratik bir cumhuriyet inşası" gerekliliğine dikkati çeken Altan, üçüncü bir yola ihtiyaç olduğunu söyledi:

"Zaten üçüncü yol dediğim de, hayatın bu çağda bize sunduğu “eşit ve özgür” insanlar olma fırsatına, toplum olarak çeşitli maskeler arkasına saklanan Kemalizmleri hayatımızdan eleyerek daha hızlı ve gür bir sesle yanıt vermemizden ibaret."

Altan'ın yazısını okumak için tıklayınız.