Mehmet Altan'ın Star Gazetesi'ndeki macerası sonlandı. Ayrılığın perde arkasında Altan'ın Fırat Haber Ajansı'na verdiği söyleşi olduğu iddia ediliyor.

Mehmet Altan, yurt dışına çıkışında Fırat Haber Ajansı'na röportaj vermiş ve o röportaj çeşitli basın organlarında çarpıtılarak ele alınmıştı. Mehmet Altan’ı hedef alan haberlerde şöyle yazılmıştı:

“Star Gazetesi Başyazarı inanılması zor bir skandala imza atarak, PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF'ye verdiği röportajda, Başyazarı olduğu Star Gazetesini şikayet etti”

“Mehmet Altan yaptığı bu açıklama ile Başyazarı olduğu gazeteyi terör örgütüne şikayet eden ilk gazeteci olarak Türk Medya tarihine geçmiş oldu.”

Basının sözlerini çarpıtması ve hedef göstermesiyle Star gazetesinin yönetimi de kendilerinden bekleneni yapmakta gecikmedi. Yönetim dün Altan'a röportajdaki sözlerini düzeltmesi talebini iletti.

Mehmet Altan ise sözlerini düzeltmeye yanaşmadı. Bunun üzerine gazete yönetimi Mehmet Altan'a "artık çalışamayacaklarını" bildirdi.

İSTİFA MI ETTİ YOLLANDI MI?


Gazeteciler.com’a göre Mehmet Altan istifa etmedi, gazete yönetiminin talebini reddettiği için Star tarafından işten çıkarıldı. Mehmet Altan'ın bugün köşesi boş kaldı.

ORTAYA ÇIKTI

Mehmet Altan'ın uzun süredir devam eden sıkıntılardan sonra 18 Ocak günkü "Denktaşlaşmak" başlıklı yazısı yayınlanmayınca ayrıldığı iddia edildi. İşte o yazı: http://www.demokrathaber.net/medya/altani-isinden-eden-o-yazi-h6376.html