Her çarşamba olduğu gibi IMC Televizyonu'nda yayınlanan “Ayşegül Doğan'la Gündem Müzakere”ye konuk olan Mehmet Altan, ABD'de yaptığı Fethullah Gülen ziyareti üzerine öne sürülen iddiaları değerlendirdi.

Fethullah Gülen'in elini öptüğü ve Gülen'e "masaya yumruğunuzu koymalısınız" dediği iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Altan, "Yapılan haberler beni itibarsızlaştırmaya yönelik. "Esas olarak Türk usulü bir başkanlığa dair düşüncelerim susturulmak isteniyor" dedi.

ABD'ye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından çağırıldıklarını belirten Mehmet Altan, seyahatin ABD'de bulunan Balkan asıllı göçmenlere yönelik proje geliştirme çabası ile alakalı olduğunu söyledi.

Ayşegül Doğan'ın MİT krizi ardından bu çözüm sürecinde Fethullah Gülen'i ziyaret etmenin kamuoyunda yankıları olacağına dair sorusunu "Kamuoyunda tanınan ve Fethullah Gülen'i ziyaret etmeyen yok" diye yanıtlayan Altan, Gülen'le ilk defa görüşüp görüşmediği yönündeki soruya ise “Ben buranın çok eski bir insanıyım. Türkiye'de kim varsa bir merhabam, tanışıklığım vardır. Gülen de onlardan biri” şeklinde cevap verdi.

Altan, bu meselenin üzerinde durulmasının asıl nedeninin demokrasi ve kalıcı barış ısrarına yönelik belli çevrelerin alerjisi olduğunu vurguladı.


Gündem Müzakere'de Mehmet Altan, Fetullah Gülen... ile gundem_muzakere