Habertürk'te beklenen tensikat başladı. Gazetenin hemen her bölümünde işten çıkarmalar var.
Gazetenin insan kaynakları, bölüm şeflerinin çalışanlara söylemesinin ardından yarından itibaren departman departman işten çıkarılmaları tebliğ edecek.
Medyatava'nın haberine göre ilk bilgilere göre en az 65-70 kişinin işine son verildi.
En büyük işten çıkarma 18 kişi ile Ajans HaberTürk'te (AHT) yaşandı. AHT'nin Anadolu'da görev yapan çok sayıda muhabiriyle yolları ayrıldı.HT'nin şehir ilaveleri İstanbul ve Ankara'dan da toplam 10 kişi işten çıkarıldı. Kent ilaveleri yayınlanmaya devam edecek ama sayfa sayısı 12'den 8'e iniyor.
Ayrıca spor, magazin, ekonomi ve yazı işlerinden de ortalama 10'ar, yaklaşık 40 gazetecinin daha işine son verildi. Dağıtım, pazarlama ve matbaa da dahil edilince Gazete Habertürk'ten çıkarılanların sayısı 70'i bulacak...

Sabah grubunda da radyo ve atv ile birlikte şubat sonunda yeni bir liste daha açıklanacağı ve işten çıkarılanların sayısının 180 civarına ulaşacağı bildiriliyor.Erdal Şafak bu hafta yurt dışında, ancak onun da listeleri görüp onayladığı biliniyor.

"Habertürk İşten Çıkarılanlar Topluluğu" adı altında açılan sayfada, işten çıkarmaları protesto eden bir de açıklama yayınlandı...
Açıklamada "İnsanları çalıştıkları şirketlerden transfer edip büyük vaatler veren ve sonra bir paçavra gibi kapının önüne koyan bu zihniyeti ve düşünceyi protesto ediyoruz...." denildi.