CNN Türk'un, Medya Mahallesi programını yayından kaldırıp program sunucusu gazeteci Ayşenur Arslan'ı işten çıkarmasına ilişkin Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel açıklama yaptı.

Programa Haziran'da "erken tatil" kararıyla ara verilmiş, program Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanlarından Akif Beki'yle devam ediyordu.

"Aslında yayından kaldırılan ve işinden kovulan sadece ve sadece 'demokrasi' olmuştur."

İktidarın eleştiriye tahammülsüzlüğünün medyayı da etkilediğini belirten Sertel çok farklı seslerin ekranlardan ve gazetelerden uzaklaştırıldığını ifade etti.

"Türk toplumu tek rengi seyretmeye, tek sesi ve onun yandaşlarının çıkardığı sesleri dinlemeye mahkum edilmektedir. Bu gidiş usta gazetecilere asla zarar vermez aksine onları daha da yüceltir ama duyarlı Türk halkının o televizyon ve gazetelere bakışında onarılmaz yaralar açar."

"Yaranma telaşıyla hareket ederek kamuoyunun sevdiği, saydığı, beğendiği, izlediği gazeteci ve televizyoncuları işten atan medya organları tehlikenin farkında değiller ama şunu bilsinler ki; bindikleri dalı kestiler."  (bianet)