Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylar, medyanın olmasa da sosyal medyanın gündeminde ilk sırada yer aldı.

Basının ve TV kanallarının eylemlere ne kadar yer verdiğini araştıran Medya Takip Merkezi (MTM)’nin 28 Mayıs – 01 Haziran tarihlerini kapsayan raporuna göre, konuyu en çok Cumhuriyet Gazetesi gündeme getirirken, Halk TV olaylarla ilgili en fazla süre yayın yapan kanal oldu.

Haber adedinde Cumhuriyet, habere ayrılan alanda ise Radikal önde…

MTM’nin raporuna göre, parkın yıkılmaması için halkın adeta nöbet tuttuğu olaylarla ilgili 133 gazete toplamda 899 haber ve yazı yayınladı. Bu haberlerin toplam alanı yaklaşık 160 gazete sayfası olurken, 136 yazarın 182 kez köşelerinde bu konuyu işlediği belirlendi.  TV kanalları ise, olayları 1.225 haber spotuna karşılık 85 saat süre ile ekranlarına taşıdı.

Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları sayfalarına en fazla taşıyan gazete 51 haber ile Cumhuriyet oldu.  Onun ardından 41 haber ile Radikal ve 40 haber ve yazı ile Milliyet geldiler. Haberlerin kapladıkları alana bakıldığında ise, ilk sırayı 15 gazete sayfası ile Radikal aldı. Onu 14’er gazete sayfası ile Cumhuriyet ve Hürriyet izlediler.

'OLAYLARI EN ÇOK DUYURAN KANAL HALK TV'

Taksim’de hafta başından beri yaşanan olayları ekranlarından en fazla duyuran TV kanalı ise, toplamda 10 saat ile Halk TV oldu. 4 günlük sürede Gezi Parkı’ndaki eylemlere en fazla yer veren diğer kanallar ise CNN Türk (7 saat) ve SkyTürk 360 (6 saat) oldular. Konuyu haber spotu anlamında en çok konuşan TV kanallarına bakıldığında ise, STV Haber ilk sırayı aldı. 87 haber spotu ile olayları ekranlarına taşıyan STV Haber’i Sky Türk 360 (86 haber spotu) ve Kanal B (80 haber spotu) takip ettiler. (Medyatava)