Meclis Genel Kurulu'nda 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri görüşülürken, tutuklu 6 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilinin hazırladıkları yazılı metinler, diğer vekiller tarafından onların adına okunmuştu.

Tutuklu vekillerin fotoğraflarını meclis kürsüsüne bırakarak konuşan BDP’li vekillerin konuşma esnasında kürsüye bıraktıkları fotoğrafların Meclis TV tarafından sansürlendiği belirtildi.

BULDAN: KENDİ GRUPLARINDA DA TUTUKLU VEKİL VAR

Meclis Genel Kurulu’nda konu hakkında söz alan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, sansüre tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi, bugün biz BDP Grubu olarak tutuklu milletvekillerimiz adına konuşma yapıyoruz ve kürsüye çıktığımız zaman arkadaşlarımızın resimlerini kürsüye bırakıyoruz. Şu anda aldığımız bir bilgiye göre, Sayın Hasip Kaplan ve Sayın Nazmi Gür konuştuğu zaman Meclis TV resmi sansürleyip, sadece yakın çekim yapıp arkadaşlarımızın yüzlerini gösteriyorlar. Şimdi Meclis TV’den aldığımız bilgiye göre burada, parti gruplarından gelen tepki üzerine bunları yaptıklarını söylüyorlar. Bir Meclis Başkan Vekili olarak bütün bunlardan haberiniz var mı? Ayrıca, gruplar adına yapılan tepkileri, lütfen burada çıkıp kürsüde ifade etsinler arkadaşlarımız. Kendi gruplarında da tutuklu milletvekilleri şu anda cezaevindedir” dedi.

'BAZI MİLLETVEKİLLERİ MECLİS TV'Yİ ARADI'

Buldan, tepki gösteren milletvekillerini de kınadıklarını belirtti. Buldan’ın sözleri üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, "Sayın Buldan ama burada şu ana kadar tepki gösteren sayın milletvekili olmadı, konuşmalar yapıldı" dedi.

Bazı vekillerin tutuklu milletvekillerinin fotoğrafı gösterildiği için Meclis TV’yi arayıp tepki gösterdiğini dile getiren Buldan, "Sayın Başkan, o zaman Meclis Başkan Vekili olarak Meclis TV’yi arayıp lütfen bunu düzeltin” diyerek tepkisini dile getirdi.