Mardin’in ilk kanalı 47 TV yayın hayatına Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice dillerinde başlıyor.

47 TV için özel bir otelde yapılan açılışta Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin’in bir televizyona ihtiyacının olduğunu ve bu ihtiyacın 47 TV ile kapatılacağını belirtti.

Vali Cengiz, “Artık Mardin’in sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyurabileceğiz. Bu bir şans artık günümüz Türkiye’sinde iletişim ve televizyon anlamında bu eksikliğimizi gidermiş olacağız. Mardin’in gelişmesinde bu anlamda bir ilki gerçekleştiriyor olması sevindirici. Mardin’i 47TV’si Mardin’imize, bölgemize ve tüm Dünyadaki Mardinlilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

47TV’nin işletmesini devir alan ve YURT-SAT Platform Başkanı Serpil Kudun ise, “Mardin 47tv dört dille yayın yapacak, bu anlamda Türkiye’de bir ilki temsil ediyor. Umarım bu diğer bölge kanallarına ve Türkiye’deki diğer kanallara da örnek olur. Biz burada dört dilin haricinde aslında yerel yayıncılığın nasıl olacağına dair bir model çalışması yapmak istiyoruz. Dört dil de farklılıklarını ortaya daha net çıkarsın diye dört dilde yayın yapacağız. Şuana kadar kanala ilgi gayet iyi çünkü ilde tek kanal ve 2 yılı aşkın süredir aktif değil. Bu sene Mardin, Büyükşehir Belediyesi oluyor ve o yüzden ilin en büyük ihtiyaçlarından biri olan, halkın tavrı ve beklentisini karşılayacak bir kanal hazırladığımızı düşünüyoruz” dedi.