Maraş'taki katliamın baş aktörü olmakla suçlanan 19. Dönem Maraş Milletvekili Ökkeş Şendiller, o dönem sıkıyönetim tarafından nasıl korunduğunu anlattı...

CNN Türk'te Maraş katliamını masaya yatıran Ahmet Hakan, canlı yayına bağlanan Maraş Katliamı hakiminin anlattıkları karşısında adeta dili tutuldu. Maraş Katliamı hakimi Kerim Günay, 33 yıl sonra canlı yayında o anları anlattı. Yayına telefonla bağlanan Maraş Ağır Ceza Mahkemesi eski hakimlerinden Günay, davanın beraat eden sanıklarından Ökkeş Kenger’in ( Şendiller) programda dile getirdiklerinin gerçek olmadığını söyledi.

Maraş katliamına dair anlatmak istediği iki anektodu canlı yayında paylaşan Günay'ın anlattığına göre; oğlu ve gelininin evden kaçarak yalnız bıraktığı 90 yaşındaki kadın büyük bir saldırıya uğradı. Acılar içinde kıvranan kadının hala yaşadığını fark eden saldırganlar ise, kadını başaşağı çevirerek bahçede bulunan hela çukuruna kafasını soktular.

Maraş katliamı davasının hakiminin 33 yıl sonra canlı yayına çıkarak anlattığı bu anektod stüdyodaki konuklarla birlikte programın sunucusu Ahmet Hakan'ı da şaşkına çevirdi. Hakan, Kerim Günay'ın anlattıkları karşısında neye uğradığını şaşırırken "Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Tüylerimiz diken diken oldu" dedi.

Hakim Günay, kendisini taraflı olmakla suçlayan Ökkeş Kenger’e “Ben taraflı olsaydım, siz orada oturamazdınız” dedi.

Günay, kocası öldürülen ve cesediyle bir gece geçiren bir Alevi kadının, mahkemede tanıklık yaparken söylediği, “Bu sanıklara iyi bakmışsınız. Semirmişler. Yarın bunlara af da çıkar. Karılarının koynuna girerler. Benim kocamı kim geri getirecek” ifadesini, aktardı ve bunun davanın özeti olduğunu belirtti. Hakim Günay, programa canlı telefonla bağlanan, babası öldürülen tanığın ifadelerinin de doğru olduğunu belirtti. İnci Aral’a ‘Bu davanın altında kaldık” diye bir şey söylemediğini söyledi. (CNN Türk)