BDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekeler konusunda dün dört partinin Grup toplantılarında kritik açıklamalar yapılırken, fezleke konusunun öznelerinden olan, BDP'nin Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak tarafından yapılan açıklamalar gazetelerin birinci sayfalarında görülmedi.

Sadece Taraf'ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri başlığa çekilirken, alttaki spotlardan birinde Kışanak'ın açıklamasından bir cümleye yer verildi.

Sözcü, Posta ve Aydınlık'ta fezleke açıklamalarına, Erdoğan'ınkilere dahil hiç yer verilmedi.

Hürriyet, Sabah, Zaman, Sözcü, Habertürk, Posta, Milliyet, Vatan, Akşam, Star, Bugün, Türkiye, Takvim, Yeni Şafak, Güneş, Yurt, Cumhuriyet, Radikal gazetelerinin hiçbiri, konunun asıl muhatabı olan BDP'li vekil Gültan Kışanak'ın fezlekeye dair açıklamalarını ilk sayfadan görmedi.

KIŞANAK NE DEMİŞTİ

Kışanak, dokunulmazlıklar konusunda, Erdoğan'ın grup kararı toplamaya çalıştığını söylemiş, Erdoğan'ın, "Bunlar dokunulmazlık zırhına bürünüyor" sözünü eleştirerek, "Anlıyoruz, burada bulunmamızdan rahatsızsınız," demiş ve 1994 benzetmelerine yönelik olarak da şu önemli açıklamaları yapmıştı:

"Şimdi bir başka konu da 94'e benzemez tartışması. Evet benzemez. Bir daha Kürtleri bu parlamentodan kovarsanız, Kürtler bir daha bu parlamentoya gelip gelmemeyi düşünürler. Bunları bir hakikat bir gerçek içinde bulunduğumuz durum anlaşılsın diye söylüyoruz. Ne Türkiye 94'lerin Türkiye'sidir, ne Kürtler 94'ün Kürt'üdür.

Eğer Başbakan, 94'teki tablonun sadece yaka paça kısmını ayıklarız, kibarca bunu göndeririz diye düşünüyorsa, yanılıyor. Açıkça, '94 tekerrür etmez. Herkes bunu çok iyi biliyor." (yuksekovahaber'den derlenmiştir)