İMC TV’nin Genel Koordinatörü Eyüp Burç, kendi televizyonlarıyla birlikte 23 muhalif televizyon ve radyonun kapatılmasını ANF'den Zeynep Kuray’a değerlendirdi.
 
'BÜYÜK SALDIRININ HABERCİSİ'
 
Burç, 2007 yılından beri İMC TV projesi içinde olduğunu söyleyerek, "2007 yılında Türkiye‘de demokratik bir medya kanalını açmak için yola çıktık. Çokça tartıştık, fikir alışverişi yaptık ve 2011 yılının 1 Mayıs'ında da yayına başladık” dedi.
 
İMC TV’nin 5.5 yıl boyunca ülke çapında tüm ezilenlerin, ötekileştirenlerin, konu edilmeyenlerin sesi olmaya çalıştığını ve başardığını ifade eden Burç, İMC ve diğer muhalif yayınlarının kapatılmasıyla, bu kesimlerin de sansür edildiğini vurguladı.
 
23 muhalif televizyon ve radyonun kapatılmasını "büyük bir saldırının habercisi" olarak yorumlayan Burç, demokratik kesimlere yönelik yoğun bir tutuklama furyasının başlayabileceğine dikkati çekti. "Darbe, otoriter sistemleri ancak demokratik kesimleri tasfiye ederek kurumsallaştırır" diyen Burç, darbe girişiminin otoriter bir sistemin yerleşmesine önayak olduğunu söyledi. Hükümetin darbe ile mücadele adı altında tek adamlık diktatörlüğünü kurmaya çalıştığına işaret eden Burç, “O nedenle ilk olarak demokrasi güçlerinin yayın organlarını kesiyor ki, sonra demokratik kesimlere daha rahat yönelebilsinler” diye konuştu.
 
‘ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'
 
Hükümetin yayın organlarını kapatmakla yetinmediğini, malzemelere de el koyduğuna vurgu yapan Burç, “Zaten hırsızlık konusunda bir sıkıntıları yok” diye konuştu. Bu ülkede darbelerden en çok demokratik güçlerin çektiğini söyleyen Burç, bu keyfi sansür ve gaspa karşı hukuki tüm yollara başvuracaklarını ve direneceklerini vurguladı. İMC TV’nin yayın yaptığı bünyede birçok prodüksiyon şirketinin yer aldığını belirten Burç, başka bir yayın kuruluşu kurana kadar burada çalışmalarına devam edeceklerini aktardı.
 
‘TOPLUMSAL BASİRETSİZLİK YAŞANIYOR!'
 
Radyo ve televizyonların kapatılmasına karşı kamuoyunun tepkisizliğini, "toplumsal basiretsizlik" olarak değerlendiren Burç, "Türkiye’deki toplumun basiretinin tutulduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. Bunun geçici bir durum olduğuna işaret eden Burç, şöyle devam etti: "Otoriter, despotik yönetimlerin ilk zamanlarında sıkça rastlanan bir durumdur, bu. İnsanlar, toplumların demokrasilerin vazgeçilmez nefes borusu olduğunu fark ettiklerinde zaten bu basiret çözülür; demokrat hareket güçlenir, o vakit otoriter yönetimler gider."
 
'ANA-AKIM KENDİ ÇIKARINI DÜŞÜNÜYOR'
 
Ana-akım medyanın sesliğini de değerlendiren Burç, Türkiye'de çalışan tüm kesimlerin neo-liberal politikalara bağlandığını söyledi. Medya alanında da bunun böyle olduğunu belirten Burç, "İnsanlar neo-liberal politikalara mideden bağlandı ve sırf işlerini, arabalarını, evlerini kaybetmemek için kendi düşüncelerini gömüp, sessizleşiyorlar. Zaten söz ettiğimiz medya kuruluşlarının patronları belli. Onlar kendi çıkarlarını düşünüyorlar” diye konuştu.
 
'BİR GİDER, İKİ GELİRİZ!'
 
İMC TV Genel Koordinatörü Eyüp Burç, ne olursa olsun susmayacaklarını, teknoloji çağında yaşandığını ve izleyicilerle buluşma mecrasını mutlaka bulacaklarını kaydederken, "Bu konuda çok yetenekli gençlerimiz var. Bir gider, iki geliriz” dedi. (Kaynak: ANF)