Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürüldüğü gün Twitter’dan yaptıkları paylaşımlarla ilgili “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla aralarında aralarında gazeteci, yazar ve sanatçıların olduğu 10 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Haklarında soruşturma açılan on kişiden Koray Çalışkan, Mirgün Cabas ve Ferhat Tunç ifade verdi. Soruşturmayı Basın Suçları Savcısı Umut Tepe yürütüyor.

ÇALIŞKAN, CABAS VE TUNÇ ADLİYEDE      

Çağlayan Adliyesi’nde bugün ifade veren Çalışkan’a “14 yaşında Berkin Elvan’ı öldüren polisi 13 aydır bulamayan hukuk sitemi aslen adaleti rehin almıştır”, “Başarılı bir operasyon olsaydı savcı evinde eylemciler cezaevindeydi. 3 can alan operasyona başarılı demek AKP’nin başarı tanımını gösteriyor”, “Savcı kafasına silah dayayarak tertemiz Berkin Elvan davasını kirletenleri hoş görenler suç ortağıdır anlamak başka kabul etmek başkadır”, “Propaganda dili yalanı doğru, cinayeti saygıdeğer kılmaya yarar” şeklindeki bazı tweetleri hatırlatıldı.

Çalışkan, “Bu tweetler bana aittir. Bu mesajlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde bırakın terör örgütü propagandası yapmak, tam tersine cumhuriyet savcısının şehit edilmesini kınamaktayım. Bu amaçla bu mesajları paylaştım, hiçbir gerekçe bir cumhuriyet savcısına saldırıyı makul, meşru ya da anlaşılabilir göstermez. Göstermesi de mümkün değildir. Biz terör mağduru olmuş bir aileyiz. Terörü desteklediğim, propagandası yaptığım iddiası beni manevi olarak üzmüştür. Ben her platformda terörü lanetleyen bir insanım” dedi.

Cabas da soruşturma kapsamında "Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var, çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın" tweeti hakkında ifade verdi. Cabas'ın ifadesinde, "attığı tweetle iddia edilen suç arasında hiç bir illiyet bağının bulunmadığı" savunması yaptı.

Sanatçı Ferhat Tunç da bugün ifade verenler arasındaydı.

Hakkında soruşturma başlatılan on isimden Banu Güven ve Nazlı Ilıcak geçtiğimiz günlerde “şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti.

10 GAZETECİ VE SANATÇI HAKKINDA SORUŞTURMA    

Soruşturma kapsamında, gazeteciler Mirgün Cabas, Banu Güven, Ceyda Karan, Asım Yıldırım, Emre Uslu, Önder Aytaç, oyuncular Barış Atay, Pelin Batu, şarkıcı Ferhat Tunç ile Koray Çalışkan ''şüpheli'' sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. (Bianet)