28 Eylül 2016'da çıkartılan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Van TV'nin binasına hırsız girdi.
 
Dihaberin'in haberine göre Van'ın Merkez Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi'nde bulunan mühürlü binaya hırsızlar binanın arkasındaki bir camı kırarak girdi. Binadaki çok sayıdaki teknik malzeme çalındı.
 
Olay yerine gelen polisler, bina içerisinde incelemelerde bulunduktan sonra hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı.
 
Van yerel televizyon kanalı Van TV 2005'te kuruldu. 17 Ocak 2013'te uydu yayınına başlamıştı.
 
Ne olmuştu?
 
20 Temmuz 2016’da ilan edilen Olağanüstü Hal’in ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) ikincisi olan 28 Eylül 2016 tarihli 668 sayılı KHK ile "Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan" yayın kuruluşları kapatılmıştı. Kararnamede aralarında Samanyolu Haber, Samanyolu TV, Cihan Haber Ajansı'nın bulunduğu 3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve dağıtım kanalının adı geçiyordu ve kapatıldılar.
 
28 Eylül akşamı Hayatın Sesi, Azadi TV, Jiyan TV, Van TV, TV10, Denge TV ve Zarok TV TURKSAT’tan çıkarılmış, yayınları kesilmişti.
 
29 Eylül’de Yön Radyo yayını durduruldu. 30 Eylül’de İMC TV yayını kesilirken, 95.1 Özgür Radyo’nun, İMC TV’nin ve Hayatın Sesi’nin internet sitelerine erişimi engellendi.
 
3 Ekim'de Med Nûçe TV'nin Fransa merkezli uydu şirketi Eutelsat üzerinden yaptığı yayın kesildi.
 
4 Ekim’de İMC TV ve Hayatın Sesi TV’nin reji odaları mühürlendi.
 
Kapatılan Yön Radyo ve çocuk kanalı Zarok TV 5 Kasım 2016'da Başbakanlığın kararıyla yeniden açıldı.