Yönetimine kayyum tarafından el konulan Kanaltürk, Bugün TV ile Millet Gazetesi ve Bugün Gazetesi'nde çalışan bazı gazeteciler bu sabah mesai için gittikleri iş yerlerine alınmadı. Karşılaştıkları durum karşısında tepkilerini dile getiren iki editör istifalarını vererek iş yerinden ayrıldı.

Poliste bulunan bir listede isimleri olduğu için binaya alınmayan ve sonrasında da iş akitlerinin feshedildiği söylenen çalışanlar, iş yeri kapısından geri çevrildi.

Kurum editörlerinden iki kişi istifa ettiklerini açıkladı.

Hürriyet'teki habere göre, İpek Medya Grubu'na atanan Kayyum yönetiminin uygulamaları dikkat çekiyor. Operasyon yapılan günden bu yana kuruluşta iş yaptırılmayan çalışanlar için bir liste oluşturulduğu ve bu listede ismi bulunanların binaya alınmadığı belirtildi. Kurumda çalışan bazı gazeteciler de sabah mesai için geldikleri iş yerlerine alınmadı.

İş yerine girişine izin verilmeyen Bugun.com.tr'nin yayın yönetmeni Bekir Koç, bilgisi olmadan yıllık izne çıkarıldığını ancak iş akdinin feshine yönelik bir bilginin kendisine iletilmediğini söyledi. Koç, "Polise bir liste verilmiş, görevden alınanlar, işine son verilenler gibi farklı kategorilerde. Benim de görevden alındığım yazıyordu. Beni içeriye almadılar. Kayyum ile görüştüm Senelik izne ayrılmam gerektiğini söylediler. Kapıdaki polisler karşılıyor. Yazılı bir evrak istediğimizde veremeyeceklerini söylüyorlar. Hatta o listenin görüntüsünü bile almamıza izin vermiyorlar." diye konuştu.

İlk günden itibaren görev yapmaları engellendiği için istifa kararı aldıklarını belirten iki editör de basın mensuplarına açıklama yaptı. Bugün TV editörlerinden Fatih Akalan, "Evrensel gazetecilik ilkelerine uygun olarak fiziksel ve düşünsel anlamda bağımsız gazetecilik yapma imkanımın olmadığını görüyorum. Gazetecilik mesleğimin onurunu koruma adına editörlük görevimden istifa ediyorum" dedi. Kanalın sabah kuşağında haber spikerliği yapan Turan Görüryılmaz da resmi olarak istifa dilekçesini sunduğunu belirterek, kanal önünde bekleyen silahlı polisler ve oluşan manzaranın hiç kimseye yakışmadığını söyleyerek bu şartlar altında çalışmayı kabul etmedikleri için istifa kararı aldıklarını belirtti. Görüryılmaz ve Akalan daha sonra arkadaşları ile vedalaşarak İpek Medya'dan ayrıldı.