Adalet Bakanlığı'nın tepkisine neden olan 'Türkiye'nin basın özgürlüğü krizi' isimli raporu hazırlayan (CPJ)  Gazetecileri Koruma Komitesi'nin başkanı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde özel resepsiyonda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Komite Başkanı Kathleen Carrol,"burada korku iklimi var ki bu bize endişe veriyor "dedi.

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle sohbet eden Carrol, "insanların kafalarını fikirlerini onları hapishaneye göndererek, değiştiremezsiniz" ifadesini kullandı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le bir araya geldiklerini anlattı. Bakan'ın, raporun yöntemini eleştirdiğini söyledi. Carrol, gazetecilere de seslendi. "Siyasetçilerin bizden hoşlanmasını beklemiyoruz, hoşlanıyorsa doğru iş yapmıyoruz demektir" diye konuştu.

ABD'nin Ankara büyükelçisi Ricciardone ise, raporun ABD yönetiminden bağımsız olduğuna dikkat çekti. Ancak sağlıklı demokrasinin gereği basın özgürlüğüdür dedi. Büyükelçi, "ABD yönetiminin resmi görüşününse bu sene insan hakları raporunda yer alacağını söyledi. Büyükelçi, gazetecilere" sizin işiniz ülkeniz için çok önemli, agresif olun, çok soru sorun" dedi.

Resepsiyonda, Odatv davasında tutuklanan ardından serbest bırakılan gazeteciler Nedim Şener ve Barış Tekelioğlu da vardı.