Yayın hayatına 9 Şubat'ta başlayan Karşı gazetesinden bugün üst düzey istifa haberi geldi.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem twitter hesabından yaptığı açıklamada Karşı gazete Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa ettiğini açıkladı:

"An itibariyle Karşı gazete Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa ettiğimi, lakin yazılarımla köşeme devam edeceğimi bildiririm. Saygılarımla."

GÖZLE GÖRÜLEN BİR TİRAJ DÜŞÜKLÜĞÜ VAR

Erdem, Medyatava'ya da şöyle konuştu:

"Bu gazetenin Kurucu Genel Yayın Yönetmeni'ydim. Ben sadece Yayın Yönetmenliği'nden istifa ettim. Köşe yazarlığına devam edeceğim ve desteğim her zaman olacak. Karşı gazetesi bugüne kadar attığı manşetlerle çok konuşuldu. Ama gazetede gözle görülen bir tiraj düşüklüğü var. Çok açık bir ruh ve kan değişikliğine ihtiyacımız vardı. Benim Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifa etmem bu karar doğrultusundandır. Bu karardan sonra Karşı gazetesi kendini geliştirir ve yeni ataklar yaparsa bunun tiraja da yansıyacağını düşünüyorum. Hala bu gazetenin kurucularından biriyim. Kimseyle sıkıntılı kavgalı filan değilim."

KARŞI'NIN YENİ GYY'Sİ KİM OLDU?

Karşı Gazetesi'nde Eren Erdem'in istifası ile boşalan Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna deneyimli gazeteci Kutlu Esendemir oturdu.

Karşı Gazetesi'nin sahibi Turan Ababey, Kutlu Esendemir'e yeni görevini tebliğ etti. Esendemir, bu görevi öncesinde gazetede yayın koordinatörlüğü yapıyordu.

(Kaynaklar: Medyatava, Gerçek Gündem)