45 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ta Jin Haber Ajansı (JINHA) Muhabiri Aysel Işık’ın evine giren özel harekatçılar duvarlara “Her şey sizin bildiğiniz gibi değil JINHA, burası Türkiye” yazarak, evdeki kitap ve giysileri ateşe verdi. Ajans yaptığı açıklamada, “Sizin zihniyetinizi tanıyoruz, JINHA sizin bildiğiniz gibi olmayacak” dedi.

DİHA’nın haberine göre; Şırnak’ta 14 Mart’tan bu yana sokağa çıkma yasağı devam ederken, özel harekatçılar evleri işgal ederek kundaklamaya başladı. İşgal edilen evlerden biri de JINHA Muhabiri Aysel Işık’ın Gündoğdu Mahallesi’ndeki evi oldu.

Eve giren özel harekatçılar günlerce işgal ettikleri evin duvarlarına, “Her şey sizin bildiğiniz gibi değil JINHA, burası Türkiye” yazdı. Evde, Paris’te katledilen Kürt Kadın Siyasetçi Sakine Cansız’ın “Hep Kavgaydı Yaşamım” isimli kitabı ile Işık ve ev arkadaşlarına ait giysiler ateşe verildi. Devlet güçlerinin ev için “Burası JINHA’nın hücre evi” dediği öğrenildi. Özel harekatçıların ayrıca Şırnak’ta muhabirlik yapan Işık’ın nerede olduğunu sorduğu da öğrenildi.

JINHA’DAN ‘DUVAR YAZISINA’ CEVAP

JINHA konuya ilişkin açıklama yaparak şöyle dedi: “Dünyanın ilk ve tek kadın haberciliği yapan ajansı olmakla gurur duyuyoruz. Biz başlarken ‘Erkekler ne der diye düşünmeden yazıyoruz’ demiştik. ‘Erkek’ten kastımız sadece biyolojik olmaktan öte bir zihniyete karşı duruştu. Kurumsallaşmış erkek aklının ürünü olan devlet ve ona bağlı birimler ne der diye düşünmeden de yazmaya devam edeceğiz. Size öğretilenle bizim bildiğimiz aynı şeyler değil. Size öğretilen eril, tahakkümcü, ırkçı, cinsiyetçi dünyaya karşı yazmayı sürdüreceğiz. O nedenle diyoruz ki; sizin zihniyetinizi tanıyoruz, JINHA sizin bildiğiniz gibi olmayacak.”

Öte yandan JINHA Şırnak Muhabiri Aysel Işık geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta yaşananları Haber Nöbeti'ne anlatmasından sonra olayın gerçekleşmesi dikkat çekti.