Suriye’de IŞİD tarafından kaçırılan ve bugün takasla serbest bırakılması beklenen Japon gazeteci Kenji Goto için Urfa sınırına gelen Japon Fuji TV muhabiri Kazumi Takaya geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Şanlıurfa-Akçakale karayolunda bulunduğu aracın önündeki kamyona çarpması sonucu ağır yaralanan 47 yaşındaki muhabir, kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kazada arabanın şoförü Kasım Polat da yaşamını yitirdi.

İKİ GÜNDÜR SINIRDA GOTO'NUN SERBEST KALMASINI TAKİP EDİYORDU

Takaya, son iki gündür Goto’nun olası serbest kalmasını Akçakale sınırında takip ediyordu. Japonya, Goto’nun IŞİD’e mensup bir rehine ile takas edilmesi için Ürdün’de yoğun müzakereler sürdürüyordu.

IŞİD, 200 milyon dolar fidye istedikten sonra diğer Goto ile birlikte kaçırılan diğer Japon rehine Haruna Yukawa'yı pazartesi günü katletmişti. Ertesi gün yayımlanan ve Goto'ya ait olduğu öne sürülen bir video kaydında ise Japon gazetecinin serbest bırakılmasına karşılık, Ürdün'ün El Kaide üyesi olduğu belirtilen Sacide el Rışavi'yi serbest bırakması için 24 saati olduğu belirtilmişti.

2 gündür meslektaşının serbest bırakılmasını Akçakale sınırında takip ettiği öğrenilen Takaya ve şoförünün öldüğü kazanın ardından inceleme başlatan güvenlik güçleri ise hafif yaralanan kamyon sürücüsü İbrahim Halil Şikak'ı tedavisinin ardından gözaltına aldı.

Kazumi Takaya'nın ölüm haberini Akçakale Sınır Kapısı önünde öğrenen Japon gazeteciler de üzüntü yaşadı.