tv8'de 'İzzet Paşa' programıyla ekrana gelen İzzet Çapa'nın kanaldaki işine son verildi.

Medyatava'nın haberine göre; Çapa, geçtiğimiz hafta programında, kanaldaki sansürden ve konuklarına soracağı soruların kontrol edilmesinden şikayet ederek, soru soracağı kartları ekrana fırlatmıştı. Çapa programında ayrıca, "Bana kimse sansür uygulayamaz. Ben bu programın koltukçubaşısı değilim. İsterlerse kovsunlar. Her hafta sorularımı kontrol edip sansürleyemezler. Peki beynimi nasıl kontrol edecekler? " ifadelerini kullanmıştı.

tv8: PROGRAM YAYINDAN KALDIRILDI

tv8 yönetimi ayrılıkla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kanalımızda yeni sezon itibariyle her Çarşamba gecesi canlı olarak yayınlanan İzzet Paşa programının yayından kaldırılmasına karar verilmiştir.

İzzet Çapa’ya bu güne kadar verdiği emekten ötürü teşekkür ederiz. Bundan sonraki televizyon kariyerinde başarılar dileriz."

ÇAPA: BANA 'ÇIKARDIĞIN KONUKLARI BEĞENMEDİK' DEDİLER

İzzet Çapa ise, tv8'deki programının yayınına neden son verildiğini kendisine, "Baştan beri çıkardığın konukları beğenmedik sana güle güle" denilerek bildirildiğini ifade etti.

Çapa kendi kişisel blogunda 'TV8 ‘den kovulduk…' başlıklı bir yazında şu ifadelere yer verdi:

"Keşke “Çok sivri konuşuyorsun, ‘patronlar’ rahatsız oluyor” deselerdi… Keşke “Sorduğun sorular ipe sapa gelmez şeyler” deselerdi… Keşke “Solcusun, sağcısın, faşistsin falan deselerdi…Keşke “Canlı yayında öyle bir şarladın ki el aleme rezil olduk” deselerdi.

Ama telefonla kovulduğumu haber veren arkadaş ne dedi biliyor musunuz; “Baştan beri çıkardığın konukları beğenmedik sana güle güle” …

TV8’den kovulma sebebim buymuş sevgili dostlar. Ayıptır ayıp… Bana değil Güneri Civaoğlu, Aydın Boysan, Fatih Altaylı, Nilgün Belgün, Gupse Özay, Saba Tümer, Rasim Ozan Kütahyalı, Cenk Eren, Demet Özdemir, Ekin Koç ve Arif Keskiner gibi daha birçok İzzet Paşa’ya destek verip davetimi kırmadan programa çıkan bütün değerli konuklarıma ayıp… Hesabı bana değil onlara vereceksiniz…

Adam gibi çıkıp söylesenize “Sorularını denetlemeye, sana sansür uygulamaya kalktık ama sen canlı yayında açtın ağzını yumdun gözünü, koltukçu başımız olmadın” diye…

Diyemezsiniz tabi…

Ama sizin için endişe duyuyorum çünkü sansürün en tehlikelisi beyinlerinizin içinde yarattığınız oto sansürdür. Ayrıca hiç bir düşüncenin boğazına ilmik geçirip idam edemezsiniz, hiç bir düşüceyi bir kışla duvarına dayayıp kurşuna dizemezsiniz, en güçlü zindanlarda bile tutamazsınız… Kısaca boşuna gayret sizinki..

Kendi halinde bir eğlence programını bile yasaklamaya kalkan zihniyete son sözü Can Yücel söylesin istedim… Bakın ne demiş Can Baba : “Türkiye’de en çok basılan kitap; Ne Yaşar, ne Aziz, Ne Kuran-ı Kerim. Türkiye’de en çok basılan eser sansürdür kardeşim, sansür” 

Sözlerim kraldan çok kralcılara…

Unutmayın kraldan çok kralcıların kaderi kraldan önce ölmektir…"

tv8 yönetimi tarafından yapılan açıklama da ise, "Kanalımızda yeni sezon itibariyle her Çarşamba gecesi canlı olarak yayınlanan İzzet Paşa programının yayından kaldırılmasına karar verilmiştir" denildi.