Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" adlı kitabını "Dokunan Yanar" başlığıyla yayına koyanlar Önsöz'ünde de şöyle diyorlar:

Önsöz

Ahmet Şık’ın yazdığı ve çalışma başlığı “İmamın Ordusu” olan kitabı şu anda “Dokunan Yanar” başlığıyla ekranlarımızda… Kitabın sahte kopyalarının elektronik ortamlarda dolaştığı şu günlerde, okurların “kitabın aslı”nı okuma olanağının sağlanmasını demokratik bir görev, düşünce özgürlüğünün savunulması yönünde bir katkı olduğu inancındayız. Kitabı internet ortamında yaymamızın tek nedeni ve amacı bundan ibarettir…

“Naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım; çünkü komünist değildim.
Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım; çünkü sosyal demokrat değildim.
Sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim; çünkü sendikacı değildim.
Benim için geldiklerinde, sesini çıkartacak kimse kalmamıştı”.

Martin Niemöller
(Alman ilahiyatçı Martin Niemöller (1892-1984), pişmanlığını dile getiren bu satırları yazdığı 1946’da dünyanın ikinci paylaşım savaşı sona ermişti. Alman Proteston Kilisesi’nin Nazilerle işbirliği yapmasına muhalefet eden İtiraf Kilisesinin (Bekennende Kirche) yöneticisi olan Niemöller, bugün Dünya Ökumen Kiliseler Konseyi diye anılan Dünya Kiliseler Konseyi’nin de başkanlığını yapmıştı. Önceleri inanmış bir Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi seçmeni olan, Yahudi soykırımını destekleyen Niemöller, daha sonra kiliseler arası kavgalarda kendisini geliştirerek bu ırkçı fikirlerin karşıtı bir direnişçi olmuştu. Konuşma yasağına rağmen verdiği vaazlarla Nazilerin tepkisini çekti ve tutuklandı. İlk tutukluluk hâli kısa sürse de, 1937’de yeniden tutuklanarak o da toplama kamplarını boylayanların arasında yerini aldı. Savaş sonrasında da kiliseye dönerek bu kez de Almanya'nın silahlanmasına karşı mücadele veren önemli isimlerden oldu.)

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın, taslağı Türkiye gündemine oturan "İmamın Ordusu" başlıklı kitap çalışması, mahkemenin kopyalarını toplatma kararının ardından internette yayına kondu.

T24 Başyazarı Aydın Engin yayına konan dosyanın Ahmet Şık'ın kendisine gönderdiği dosya ile aynı olduğunu söyledi.

 

Kitabın yayına İsveçli aktivistlerin girişimiyle yayımlanan www.tinyurl.com/dokunanyanar adresinde internet ortamına sunuldu. Çalışmayı yayımlayanlar dosyada, Ahmet Şık'ın gözaltına alındığı gün dile getirdiği "Dokunan Yanar" ifadesini başlık olarak kullandılar.

Kitabın yayımlandığı bir diğer adres de şöyle: 'DOKUNAN YANAR' : www.scribd.com/doc/51984426/dokunan-yanar

Ayrıca bu linklerde yoğunluk olması, ya da kaldırılmasına karşı da tedbir olarak herkes kitabı farklı mecralarda paylaşmaya başladı. Aşağıdaki linklerden de kitap paylaşıma açıldı:

http://www.2shared.com/document/X9_5Llm5/dokunan_yanar.html

http://www.multiupload.com/GGW0L0RMST

http://rapidshare.com/#!download|764tl|455257020|dokunan_yanar.pdf|2236

https://docs.google.com/viewer?a=v&srcid=0B1qCKRiby750Y2ZjMzBiZGQtMDg1OC00YWRjLWJiY2YtMDBjNTFkM2JmNjcw&pid=explorer&pli=1

Ahmet Şık'ın çalışmasını gönderdiği az sayıda isim arasında bulunan ve bu konuda yazılar kaleme alan T24 başyazarı Aydın Engin internette yayına konan dosyanın kendisine gönderilenle aynı olduğunu ve orjinal göründüğünü söyledi.

Çalışmayı yayımlayan sitelerin yayın yaptığı bant genişliğinden kaynaklanabilecek görüntüleme sorunları olabilir.