Shakira ile Rihanna'nın birlikte söylediği 'Can't remember to forget you' isimli şarkının klibinin Türkiye'de yasaklanması İspanya'da yankılandı. Yasakla ilgili Shakira da ilk yorumunu yaptı.


İspanyollar Shakira ile Rihanna’nın birlikte söylediği “Can't remember to forget you” adlı video klibi eşcinselliğe çağrışım yapıyor gerekçesiyle yasaklayan RTÜK’ü eleştiri yağmuruna tuttu.

'GEREKÇELİ KARAR, KLİPTEN DAHA EROTİK'

İspanyollara göre RTÜK’ün gerekçeli kararının yazılı içeriği klipten daha erotik. Shakira’da klibinin yasaklanması ile ilgili ilk defa konuşarak “gelişmeleri izliyorum” açıklaması yaptı.

Türkiye’de Shakira ve Rihanna’nın kliplerinin yayınlayan üç televizyon kanalına ceza verildiğini hatırlatan ABC gazetesi, “İki kadın sanatçı ellerini sık sık bacaklarının arasına götürüyor, duvara yaslanarak bellerini ve kalçalarını kıvırtmaya başlıyorlar, aynı yatağın içine transparan bir giysi ile beraber giren bu kişiler göğüslerini saçları ile kapatarak ritmik hareketlerle kıvrılmaktalar.” Bu sözler Türkiye’de bu video klibi yasaklayan RTÜK’e ait. Hangisi daha erotik?" yorumunda bulundu.

La Razon gazetesi ise, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği başkanı olan Cem Keçe’yi eleştirerek Shakira’nın video klibinin yasaklanmasında bu kişinin görüşünün önemli rol oynadığını belirtti. Gazete eşcinselliği tabiata aykırı gören ve bunu ailedeki yetiştirme tarzına bağlayan Cem Keçe’nin hükümetin vizyonunu yansıttığını ileri sürdü.

Barselona’da çocuğu Milan ile yürüyüş yapan Shakira’nın etrafını çeviren gazeteciler de ünlü sanatçıya Türkiye’deki yasaklama ile ilgili sorular sordu. Olaylardan haberdar olduğunu belirten Shakira polemiğe girmek istemediğini ve gelişmeleri sadece izlediğini söyledi. (Cumhuriyet)

İşte o klip:


Rihanna ve Shakira'dan yılın klibi paylaşan: cumhuriyet