Hürriyet Gazetesi, köşe yazarı İsmet Berkan ile yolları ayırdı. 

Medyaradar’dan Alev Gürsoy Cimin’e konuşan İsmet Berkan ise “kovulma” olayını doğruladı. Berkan: ‘Evet Hürriyet’le yollarımızın ayrıldığı doğrudur. Bunun adına tam anlamıyla kovulma diyebilir miyiz bilmiyorum. Anlaşmalı bir şekilde saygılıca yol arkadaşlığımıza son verdik’ dedi.
 
“Aydın Bey mi sizi gönderdi” şeklindeki soruya ise Berkan şöyle yanıt verdi, “Sayın Aydın Doğan’la görüşmeyeli belki de en az 3 yıl olmuştur. Bu kararı kim neden verdi inan ben de bilmiyorum. ”
 
“Yazılarınızla ilgili bir sıkıntı mı söz konusu oldu” şeklindeki soruya ise Berkan, “Bunu ben de bilmiyorum. Detayları da Cem Küçük’e sorarsınız. İlerleyen günlerde öğreneceğim. Her şey daha çok yeni. Hürriyet’i seviyordum, gazeteme ve karara da saygım sonsuz” diyerek cevap verdi.

Berkan’ın ayrılık haberini Cem Küçük, Twitter adresinden “Aydın Doğan, İsmet Berkan’ı da kovmuş. Doğan’ın kendi şahsi tasarrufudur. Siyasi bir sebebi yok bu kovmanın" ifadeleriyle duyurdu.

Berkan, Haziran Direnişi sırasında ortaya atılan Kabataş yalanına destek verip, olmayan görüntüleri izlediğini ileri sürmüştü. Berkan daha sonra da özür dilemişti.